RECENSIE: Sanctity - Road to Bloodshed

Sanctity - Road To Bloodshed
recensie cijfer 2007-04-18 Als Roadrunner Records ergens goed in is, dan is het wel het aan de man brengen van een flinke partij metal. Vaak zijn dit niet de meest originele metal bands maar in 9 van de 10 gevallen zijn dit wel de betere metal bands. Zo ook Sancity. Metal van de bovenste plank.

Je moet als band soms wel een beetje geluk hebben, wil je het redden om tot aan de (metal) top te komen. Zo zag Trivium frontman Matt Heafy deze band optreden en was vastberaden om deze aan een platencontract te helpen. Matt Heafy die met zijn band Trivium een dikke vinger in de Roadrunner pap heeft stelde Sancity voor aan Roadrunner Records en van het een kwam het ander.

Dat Matt Heafy onder de indruk was van Sancity komt niet echt als een verrassing, de muziek van Sancity komt namelijk best wel overeen met die van Trivium. Alleen is Sancity een iets minder directe kopie van Metallica. Sancity combineert het Metalllica/Slayer thrash geluid met de wat meer klassieke metal.

Maar ondanks dat Sancity's Road To Bloodshed een geweldige productie heeft genoten en het stuk voor stuk lekkere nummers zijn vol gitaargeweld en agressieve vocals, is het toch ook hier weer de eentonigheid die de klok slaat en daarmee het album als geheel weer minder doet klinken.

Sancity zal begin mei het podium delen met Trivium (1 mei in Melkweg en 2 Mei in de 013), mijn voorspelling is dat Sancity, Trivium van het podium zal spelen. Want ondanks dat Sancity minder toegankelijk is dan Trivium, overklast het absoluut in potentie.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Sanctity Label:Roadrunner Records
Willy Mason - When the Ocean gets rough

Willy Mason - If the Ocean Gets RoughNadat Willy Mason zo’n twee jaar geleden aan de hand van Conor Oberst...

Billy King - The You Go My Love

Billie King - There You Go, My Love De hemel zij geprezen. De gebeden zijn gehoord. Het volk mag weer genieten...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT