De Kroepoekfabriek wordt Kernpodium

Door MGSlot op 23 oktober 2012 - 13:24 De Kroepoekfabriek in Vlaardingen is officieel aangewezen als Kernpodium, dat heeft het Fonds Podiumkunsten bekend gemaakt.

Na één jaar draaien heeft De Kroepoekfabriek de testen doorstaan van het fonds. Naast de titel van kernpodium biedt het mogelijke financiële verbetering binnen het onderdeel Programmeringssubsidie Podia Popmuziek van de deelregeling programmeringssubsidies. De subsidie is voor de muzikanten, maar wordt uitgekeerd door de Kernpodia.

De richtlijnen die het fonds stelt zijn streng. De podia moeten zowel artistiek als financieel verantwoordelijk zijn voor een programmering dat voor een zaal met een capaciteit van minimaal 200 bezoekers.

De podia moeten professioneel werken en beschikken over een vaste zaal met voldoende faciliteiten. In de zaal moet een breed programma van voornamelijk popmuziek te horen zijn. Daarnaast wordt er onder andere gekeken naar het publieksbereik, de gehanteerde entreeprijs en de uitbetaalde gages. Afhankelijk van de zaalcapaciteit wordt het podium ingedeeld als Kernpodium A, B, of C.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



ohsleepernieuws

OH SLEEPER, INTOHIMO E.A. NAAR BELGIËVrijdag 2 november staan Oh Sleeper, Social Suicide, Hills Have Eyes,...

immortal

EXTRA SHOW MICHAEL JACKSON THE IMMORTAL WORLD TOUR Door grote belangstelling voor Michael Jackson The Immortal World Tour door...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.