Recensies: Florence + The Machine, Blink 182, DJ Shadow

Door Stofje op 27 oktober 2011 - 11:32 Twee overzichten in twee dagen en vandaag is het deel één. Morgen kun je lezen over Coldplay, Kasabian en De Dijk. Vandaag over Florence and the Machine, Blink 182 en heel veel meer.

Deze lijst is uiteraard niet volledig, de volledige recensie-lijst vind je op deze pagina, te bereiken via recensies -> muziekrecensies -> Bekijk alle muziekrecensies op Festivalinfo / Podiuminfo.

Florence and The Machine - Ceremonials
...Van de galmende, diep in reverb ondergedompelte opener ‘Only If For A Night’ tot de geweldige eerste single ‘Shake It Out’; Ceremonials is overladen met lawinepijlen van songs. Het is groots muzikaal vuurwerk; gelaagde vocals, stadiumsized refreinen en – wanneer de rest juist ingetogen is - tientallen violen waarmee de ‘magie’ min of meer door je strot heen wordt geschoven... Lees verder...

Blink 182 - Neighborhoods
Blink-182 is terug, maar het lijkt niemand iets te kunnen schelen. De release van Neighborhoods, het zesde album van de band (na een radiostilte van meer dan zes jaar), is bijna geruisloos aan de gemiddelde muziekliefhebber voorbijgegaan. Raar, want ondanks een vreselijk slecht optreden op Lowlands 2010 en het vermoeden dat de bandleden elkaar alleen kunnen luchten omdat geld niet stinkt, is deze nieuwe plaat de beste LP die Blink ooit heeft uitgebracht...
Lees verder...

DJ Shadow - The Less You Know, the Better
...DJ Shadow is het zat. De verwachtingen, de druk. Dit is een het resultaat van een reis van de muzikale duizendpoot. Een mixtape van alles wat hem bezighoudt en hield. Geen poging om Endtroducing te evenaren. Kunnen we daar nu eens mee ophouden?... Lees verder...

dEUS - Keep You Close
...Op Keep You Close slaat dEUS duidelijk een andere weg in. De kille sound van Vantage Point is ingeruild voor een warm en intiem geluid. Of zoals Tom Barman het zelf verwoordde: “ Als Vantage Point een vodka Red Bull was, dan is Keep You Close een mojito. Ze is minder grimmig, warmer en dansbaarder’’. ... Lees verder...

Girls - Father, Son, Holy Ghost
...Op deze tweede plaat zetten Christopher Owens en Chet White (aangevuld met een steeds wisselende bandline-up) een stapje verder als de meest veelzijdige rockband ter wereld. Father, Son, Holy Ghost bevat zonnige, The Beach Boys-achtige popliedjes, epische anthems, gospeluitspattingen en akoestische tranentrekkers... Lees verder...

Tori Amos - Night of Hunters
...Op de nieuwste plaat Night Of Hunters durft Tori gelukkig weer haar nek uit te steken. Wat we op deze plaat horen wijkt sterk af van Abnormally Attracted To Sin en sluit weer enigszins aan bij de beginjaren. We horen ditmaal geen spoor van een gitaar en drums, maar slechts de piano van Tori, bijgestaan door een strijk kwartet en een houtblazerssectie... Lees verder...Bovenstaand, een klein overzicht van een aantal releases, waarvan in de afgelopen maand een recensie verscheen. Het volledige recensie-overzicht vind je hier. Onderstaand nog een overzicht van een aantal releases.

We beginnen met een hooggewaardeerde cd:
Lees: The War On Drugs - Slave Ambient
rock

Nog wat aanraders:
Lees: The Rifles - Freedom Run
rock

Lees: Pink Floyd - Why Pink Floyd?
rock

Lees: Beth Hart & Joe Bonamassa - Don’t Explain
roots

Lees: Salah Edin - WOII
hiphop

Lees: Clap Your Hands Say Yeah! - Hysterical
rock

Lees: Bombay Bicycle Club - A Different Kind of Fix
pop

Lees: Roots Manuva - 4everevolution
hiphop / dubFortarock 2011 goed21

FORTAROCK HAALT ULCERATE EN SVART CROW NAAR MERLEYNHet Nieuw Zeelandse technische deathmetalband Ulcerate en de Finse...

RingoDeathstarrnieuws

THE SMASHING PUMPKINS-BEZOEKERS GRATIS NAAR RINGO... Het Amerikaanse Ringo Deathstarr komt op dinsdag 8 november de Heineken...

REACTIES

Avatar Logixx
do 27 okt 2011 12:14

Logixx Ik vind dat jullie wel heel makkelijk met 5 en 4,5 sterren smijten. 5 sterren moet (imo) alleen worden gegeven aan de albums die baanbrekend zijn voor de muziekindustrie en waar iedereen over 10 jaar nog steeds over praat (ik noem een Nirvana, Radiohead enz.) Deze albums worden dus niet 20x per jaar gemaakt. Het album van Florence + The Machine is best leuk, maar ik denk dat iedereen die over een paar jaar alweer vergeten is. 4,5 sterren zou imo alleen moeten worden gegeven aan albums die sowieso in je top 10 van dit jaar gaan eindigen, en gezien de hoeveelheid albums die jullie al met 4,5 ster hebben beoordeeld kan dat niet eens.

 1
Avatar BasP
do 27 okt 2011 13:31

Wrong Logixx schreef:
5 sterren moet (imo) alleen worden gegeven aan de albums die baanbrekend zijn voor de muziekindustrie en waar iedereen over 10 jaar nog steeds over praat (ik noem een Nirvana, Radiohead enz.)


Radiohead en Nirvana zouden bij mij netjes 1 ster krijgen. Komt dus neer op smaak, het is een mening van een individu. Dat je het met diegene oneens bent, dat is een tweede..

 0
Avatar Logixx
do 27 okt 2011 13:40

Logixx Natuurlijk is het een mening, maar misschien moet deze website dan overwegen om het niet alleen door fanboys te laten reviewen, gezien het hoge aantal 5 sterren dat er wordt weggegeven.
Kan best zo zijn dat jij Nirvana en Radiohead niks vindt, maar feit is wel dat iedereen er nu nog steeds over praat en het gros vindt dat deze 2 bands toch grote invloed hebben gehad op de muziekindustrie. Iets wat je niet kunt zeggen over een Girls of een Florence + The Machine, wat je smaak of mening ook is.

 0
Avatar tobyhazenberg
do 27 okt 2011 16:05

tobyhazenberg Neen, ben het wel eens met Logixx. Het heeft niet alleen met smaak te maken. Als een band 10 CD's maakt, waarvan de laatste 3 "exact" hetzelfde klinken, dan kun je niet echt spreken van baanbrekend, vernieuwend. Blink182, ben ik fan van maar hun laatste werk is slecht... te popi-jopi... Als je dat tegen andere cd's van hen zet, dan is dit mwa... 2 sterren max.

 0
Avatar Stofje
do 27 okt 2011 20:37

Stofje Nou ja, hij krijgt 3,5 ster, een voldoende. Niet meer, niet minder.

Toegegeven, de laatste weken zijn er wat 'vijfjes' gevallen, maar over het algemeen zijn het er slechts vijf per jaar hoor. Er zullen de komende jaren echt geen cd's verschijnen 'die een grote invloed hebben op de muziekindustrie'.

Baanbrekend of origineel kun je hedentendage nu eenmaal niet meer echt zijn. Er komen genoeg onvoldoendes voorbij op de site, maar we lichten er ook de aanraders uit middels dit overzicht. Dat geeft in dat opzicht wellicht een vertekend beeld. De overdaad aan 'vijfjes' de laatste tijd is wel iets om over na te denken, daar ben ik het mee eens.

 1
Avatar ericr
za 29 okt 2011 10:31

ericr Ik schrijf al 5 jaar recensies voor (oa) Festivalinfo en in die tijd heb ik geloof ik twee keer 5 sterren uitgedeeld, waarvan een voor de deluxe reissue van het debuutalbum van dEUS. Daarnaast geef ik wel eens 4,5 ster, maar dat komt ook niet zo vaak voor. In vind ook dat er zuinig met zulke hoge cijfers moet worden omgesprongen. Met het geven van 4 sterren heb ik minder moeite.

 1
Avatar rwmdezwart
za 29 okt 2011 12:44

rwmdezwart Ik schrijf wat korter dan Eric, maar heb heb eigenlijk nog nooit 5 sterren gegeven. Ook ik denk dat iets dan wel wereldschokkend moet zijn. Maar laten we wel zijn. 4 Sterren geven aan een cd is toch hetzelfde als een 8 halen voor een tentamen, gewoon goed gedaan. Verder denk ik dat het verhaal van de recensie eigenlijk belangrijker is dan het aantal sterren, dat is wat mij betreft een indicatie.

 0
Avatar rwmdezwart
za 29 okt 2011 12:46

rwmdezwart Ik schrijf wat korter dan Eric, maar heb heb eigenlijk nog nooit 5 sterren gegeven. Ook ik denk dat iets dan wel wereldschokkend moet zijn. Maar laten we wel zijn. 4 Sterren geven aan een cd is toch hetzelfde als een 8 halen voor een tentamen, gewoon goed gedaan. Verder denk ik dat het verhaal van de recensie eigenlijk belangrijker is dan het aantal sterren, dat is wat mij betreft een indicatie.

 0
Avatar Randier
za 29 okt 2011 13:23

Randier Mijn recensies zijn goed onderbouwd. Lees de tekst en je bent het er wellicht niet mee eens, maar je begrijpt wel waarom er een bepaalde beoordeling wordt gegeven. En daar gaat het om.

Al geef ik ieder album vijf sterren: zolang ik vind dat dat klopt en goed kan onderbouwen waarom de cd het verdient, doe ik het. Ik ga geen lage beoordelingen uitdelen, omdat een band geen Radiohead heet. Of omdat een ander meent dat de act geen enkele impact maakt en snel weer vergeten is. Ik ga ook zeker geen punten aftrekken, omdat ik er zelf kritischer uit wil zien.

 0
Avatar Randier
za 29 okt 2011 13:39

Randier En niet dat het mij iets uitmaakt, maar onze beoordelingen zijn feitelijk niet overdreven positief of negatief wanneer je ze vergelijkt met andere sites/bladen.

Zo krijgt de nieuwe Florence And The Machine ook vijf sterren van Q Magazine en Daily Mail. Girls scoort hoge negens bij o.a. Pitchfork en Spin. De laatste van Blink-182 krijgt vrijwel overal minimaal 3 sterren.

De stelling dat wij fanboys zijn (vandaar mijn ietwat pittige reactie), lijkt mij bewezen onzin.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.