concert: Pitou in Simplon op VRIJDAG 20 OKTOBER 2023

  • Pitou
    3voor12 Song van het Jaar 2023
    © Kaylee Verschure
  • Pitou
    3voor12 Song van het Jaar 2023
    © Kaylee Verschure
VR.
20 OKT
PITOU Kleine Zaal, 20:00 uur Simplon, Groningen
2023
Hoofdprogramma Pitou

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op vrijdag 20 oktober 2023.
Dat is 181 dagen geleden.

Overzicht tickets dit concert
Tickets Pitou in Simplon
DEZE Pitou TICKETS WAREN BESCHIKBAAR:
vr 20 okt
Simplon, Groningen
€ 16,00

EXTRA INFORMATIE

Pitou haar muziek is intiem, diep en aangrijpend. Alternatieve folk/pop, ingegeven door haar achtergrond in de klassieke muziek. Ze creëert een eigen wereld waar het publiek in kan stappen, getroost door gelaagde vocale harmonieën. Dit verwarmende gevoel van collectiviteit geeft een sfeer die nergens melancholisch of zelfmedelijdend is. Zelfs als ze om moet gaan met de onverbiddelijke tijd, verlies of hartzeer, verrijkt Pitou haar liedjes met licht en hoop.
Pitou haar artistieke ontwaken kwam uit een onwaarschijnlijke hoek. Op jonge leeftijd ontwikkelde ze een interesse in klassieke muziek – haar vader vond haar vaak gehurkt bij de radio, scrollend door stations op zoek naar het geluid van orkesten en koren. Vanaf haar negende begon Pitou te zingen in een kinderkoor waarmee ze zelfs op trad bij de doop van prinses Amalia, waar ze de Matthäus Passion zong. Op haar veertiende speelde ze de hoofdrol in de arthousefilm Atlantis. Maar de muziek won het van het witte doek.

Foto's van Pitou

Foto Pitou te Amsterdam Woods Festival - Zaterdag Foto Pitou te Amsterdam Woods Festival - Zaterdag Foto Pitou te Pitou - 14/04 - Bitterzoet Foto Pitou te Pitou - 14/04 - Bitterzoet Foto Pitou te Naked Song Festival 2018 Foto Pitou te Eurosonic Noorderslag (ESNS) - zaterdag
 
Bekijk alle 65 foto's van Pitou

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws