Paradiso stelt het gebouw 12 of 24 uur ter beschikking aan artiesten

paradiso
Paradiso stelt het gebouw 12 of 24 uur ter beschikking aan artiesten
Door JenitaPostma op 10 december 2020 - 19:10 Vanaf zondag 13 december overhandigt Paradiso de sleutel van het gebouw voor 12 en soms zelfs 24 uur aan onder andere Sef, Joshua J, Pitou, Meetsysteem, Marmoucha. De artiesten en collectieven mogen helemaal zelf weten wat ze in die 12 uur met de ruimtes gaan doen. Het gebouw, de faciliteiten én het Paradiso personeel staan geheel en kosteloos tot hun beschikking.

Met dit concept vraagt Paradiso aandacht voor de artiest, die vaak tussen wal en schip valt als het gaat om steunpakketten tijdens de coronacrisis. Met het belangeloos ter beschikking stellen van al haar faciliteiten en personeel hoopt Paradiso de artiesten tegemoet te komen in zaken als repeteren, opnemen, optreden en / of filmen. Of het publiek ook nog iets van de projecten gaat meekrijgen hangt van de artiest zelf af.

Een artiest heeft het plan om een concert voor thuis- en daklozen te geven. Na afloop krijgen de bezoekers een versnapering van THT, het restaurant bij Paradiso Noord. Anderen gaan gewoon repeteren met gastmuzikanten, een live-album opnemen of een concert streamen”, aldus programmeur Sanne Lohof namens Paradiso, “dus ja, af en toe mogen er zeker bezoekers naar Paradiso komen.” Als er maximaal 30 bezoekers bij de programma’s aanwezig kunnen zijn, maakt Paradiso dit via haar website en social-mediakanalen bekend. Ook wordt er een korte film gemaakt die een samenvatting vormt van alle residenties.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief013tilburgklein

THE MAVERICKS EXCLUSIEF NAAR 013 MET SPAANSTALIG ALBUMDe Amerikaanse band The Mavericks bestaat al 30 jaar, met dit gegeven dook...

The Overslept

THE OVERSLEPT KOMT MET EEN NIEUWE TOUR LANGS O.A.... The Overslept gaat opnieuw op tour met coronaproof concerten. De " Acoustic...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.