concert: Joan Shelley in Merleyn op ZATERDAG 05 SEPTEMBER 2020 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Joan Shelley in Merleyn) verplaatst naar dinsdag 01 juni 2021.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 31/12/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


ZA.
05 SEP
JOAN SHELLEY 22:00 uur Merleyn, Nijmegen (door: Doornroosje )
2020
Hoofdprogramma Joan Shelley
Toegang 13

EXTRA INFORMATIE

De muziek van de uit Louisville, Kentucky afkomstige Joan Shelley is sterk beïnvloed door de ‘West Coast folk-scene’ uit de late jaren ’60. Ook laat Shelley zich inspireren door de ‘oude muziek’ uit Ierland, Schotland en Engeland. Haar nummers en gitaarspel getuigen van een buitengewoon vakmanschap. Dat vertaalt zich in enkele prachtige albums die terecht zijn overstelpt met lovende kritieken door vakbladen/pers als Uncut, Mojo, Stereogum en Pitchfork.

De stem van Joan in combinatie met het subtiele instrumentarium is bepalend voor het excentrieke maar bijzondere geluid.

Shelley speelde in haar thuisland veel samen met ‘vrienden’ als Jake Xerxes Fussell, Bonnie “Prince” Billy, en Michael Hurley en ze toerde reeds met Wilco, Andrew Bird en Richard Thompson. Absolute aanrader voor liefhebbers van Alela Diana, Emmylou Harris en Townes Van Zandt en eerder genoemde acts.