concert: Joan Shelley in Merleyn (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Joan Shelley in Merleyn) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

ZA.
05 SEP
JOAN SHELLEY 22:00 uur Merleyn, Nijmegen (door: Doornroosje )
2020
Hoofdprogramma Joan Shelley
Toegang 13

EXTRA INFORMATIE

De muziek van de uit Louisville, Kentucky afkomstige Joan Shelley is sterk beïnvloed door de ‘West Coast folk-scene’ uit de late jaren ’60. Ook laat Shelley zich inspireren door de ‘oude muziek’ uit Ierland, Schotland en Engeland. Haar nummers en gitaarspel getuigen van een buitengewoon vakmanschap. Dat vertaalt zich in enkele prachtige albums die terecht zijn overstelpt met lovende kritieken door vakbladen/pers als Uncut, Mojo, Stereogum en Pitchfork.

De stem van Joan in combinatie met het subtiele instrumentarium is bepalend voor het excentrieke maar bijzondere geluid.

Shelley speelde in haar thuisland veel samen met ‘vrienden’ als Jake Xerxes Fussell, Bonnie “Prince” Billy, en Michael Hurley en ze toerde reeds met Wilco, Andrew Bird en Richard Thompson. Absolute aanrader voor liefhebbers van Alela Diana, Emmylou Harris en Townes Van Zandt en eerder genoemde acts.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals