Jack Johnson

Amerika    Genre(s): Pop - singer/songwriter

Zwijmelfolk voor een breed publiek. Zo zou je de muziek van Jack Johnson wel kunnen omschrijven. Traditioneel gecomponeerde, mooie liedjes maar zeker niet oubollig. Oftewel folk van deze tijd. Geen songs over verloren idealen met een boodschap, maar onbezonnenheid en genieten van het leven staan voorop in de liedjes van Jack Johnson.

Alhoewel je op basis van de muziek zou denken met een veteraan van doen te hebben is Johnson nog eens niet zo heel lang in de muziek actief. De 29-jarige Hawaiaan begon namelijk als veelbelovend profsurfer. Een ernstige blessure noodzaakte hem echter de sport de rug toe te keren. De surfplank werd vervangen voor de gitaar en 2001 bracht Johnson zijn debuutplaat uit. In eerste instantie sloegen de luchtige luisterliedjes over surfen, luieren en de zon vooral aan bij het lokale publiek, maar al snel werd het duidelijk dat er een groter publiek was voor de muziek van Johnson.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (19) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Jack Johnson. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (19) oude optredens

FOTO'S VAN Jack Johnson

Foto Jack Johnson te Rock Werchter 2014 - dag 2 Foto Jack Johnson te Jack Johnson - 7/9 - HMH Foto Jack Johnson te Jack Johnson - 7/9 - HMH Foto Jack Johnson te Jack Johnson - 7/9 - HMH Foto Jack Johnson te Rock Werchter 2014 - dag 2 Foto Jack Johnson te Jack Johnson - 7/9 - HMH
 
Bekijk alle 26 foto's van Jack Johnson

Jack Johnson NIEUWS

Al het Jack Johnson nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: