ARTIEST: Bløf

Uit: Vlissingen - Nederland    Genre(s): Pop - pop

Blof wordt in 1992 opgericht door Peter Slager (bas/zang), Paskal Jakobsen (zang/gitaar), Bas Kennis (toetsen/zang) en Henk Tjoonk (drums). Een gedeelde passie voor Nederlandstalige liedjes met poetische teksten vormt de basis voor de muziek van de Zeeuwse groep.
In 1998 breekt de band door met hun cd Helder. Hierop staan de hitsingles: "Liefs Uit Londen","Aan De Kust" en "Wat Zou Je Doen?".

In 2001 kreeg Blof een harde klap te verwerken omdat hun toenmalige drummer verongelukte. Hun verlies verwerken ze onder andere met de cd "Blauwe Ruis".

In 2004 scoorde Blof een grote hit met een Nederlands/Engelse bewerking van het nummer Holiday in Spain van de Counting Crows. Het nummer werd samen met de Counting Crows opgenomen en bereikte de nummer 1 positie in alle Nederlandse hitlijsten.
In 2012 bestaat Blof 20 jaar. Een periode waarin de band meer dan dertig Top40-hits scoorde en de wereld rondreisde voor het UMOJA project. Ter gelegenheid van het jubileum verscheen er in het najaar een Best Of CD.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (524) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (524) oude optredens

FOTO'S VAN Bløf

Foto Bløf te Bløf - 15/12 - Paradiso Foto Bløf te Bløf - 24/11 - 013 Foto Bløf te De Vrienden van Amstel Live 2013 Foto Bløf te Brabant Open Air 2013 Foto Bløf te Paaspop Schijndel 2018 - Vrijdag Foto Bløf te De Vrienden van Amstel Live 2013
 
Bekijk alle 196 foto's van Bløf

Bløf NIEUWS

Al het Bløf nieuws

video's Bløf

Video: Bløf ziet nieuwe generatie 'Bløffertjes' bij concertenplay

Bløf ziet nieuwe generatie 'Bløffertjes' bij concerten

Het twaalfde Bløf-album AAN is uit. De Zeeuwse band ging ervoor in zee met Typhoon-producer Dries...

video's Bløf

Video: Bløf ziet nieuwe generatie 'Bløffertjes' bij concerten
videoBløf zietnieuwegeneratie'Bløffertje-s' bij...

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: