Krezip

Uit: Tilburg - Nederland    Genre(s): Rock - rock Pop - pop

Jonge Tilburgse band, onder leiding van de energieke zangeres Jacqueline Govaert. Na het nodige optredens in de buurt van thuisstad Tilburg, komt de band in de schijnwerpers van de pers door op Noorderslag op te treden. De piepjonge band steelt de harten van de pers, en kort daarop wordt de demo 'Run around' uitgebracht. Wanneer de band in 2000 op Pinkpop staat, heeft het reeds enige bekendheid, niet in de laatste plaats door 3FM dj Isabelle die het nummer 'In her Sun' veelvuldig in haar programma draait. De debuutplaat 'Nothing less' is dan ook al uit.

Op Pinkpop breekt de band ook voor het grote publiek door, geholpen door de single 'I would stay'. Met haar stralende glimlach in de clip bij het nummer steelt Jacqueline Govaert de harten van het publiek en 'I would stay' wordt een nummer-1-hit. Ook het debuutalbum verkoopt zeer goed en wordt driemaal platina. Na Pinkpop volgt Werchter, en dan is ook Belgie om. 'I would stay' wordt ook daar een hit.

Jacqueline Govaert zit intussen op de Rockacademie in Tilburg, en bereid zich voor op een fulltime baan als muzikant. Het talent van Krezips frontvrouw is onomstreden. Na een writersblock van Govaert komt in 2002 dan het nieuwe album van Krezip uit, 'Days like this'. De plaat staat vol mooie popliedjes en heeft niet voor niets een plaats in de album top 100 gehaald.

'Ik schrijf al liedjes vanaf mijn twaalfde,' diept ze op uit haar nog flinterdunne memoires. 'Die songs passen goed in de sfeer van onze optredens, maar een album is heel wat anders dan een optreden. Een beetje afwisseling is dan nog belangrijker.'

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (182) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (182) oude optredens

FOTO'S VAN Krezip

Foto Krezip te Pinkpop 2003 Foto Krezip te Krezip - 27/6 - Heineken Music Hall Foto Krezip te Pinkpop 2019 - Zondag Foto Krezip te Krezip - 27/6 - Heineken Music Hall Foto Krezip te Ajoc Festival 2005 Foto Krezip te Pinkpop 2009
 
Bekijk alle 51 foto's van Krezip

Krezip NIEUWS

Al het Krezip nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: