The Waterboys

Schotland

Mike Scott vertrekt in 1981 naar Londen en richt daar The Red And The Black op. Na slechts negen optredens heft hij de band alweer op en keert terug naar Schotland. Hier gaat hij werken aan een soloproject dat hij The Waterboys noemt. Het eerste, titelloze album verschijnt in 1983. Als in 1984 het tweede album A Pagan Place verschijnt, is het soloproject inmidedels uitgegroeid tot een echte band, met daarin onder andere Karl Wallinger. In 1985 verschijnt het album This Is The Sea met daarop het nummer ‘The Whole Of The Moon’. Met dit album breekt de band door naar het grote publiek. De band gaat op toernee als voorprogramma van de Simple Minds en staat in 1985 ook op Pinkpop. Hierna verlaat Karl Wallinger de groep om World Party op te richten.

De muziek op de eerste Waterboys albums wordt vaak omschreven als big music, naar een nummer van A Pagan Place. Na het vertrek van Walinger gaat de muziek van The Waterboys echter meer richting folk. Het vierde Waterboys-album Fisherman’s Blues wordt in Dublin opgenomen met behulp van plaatselijke folkmuzikanten.

Na nog een tweetal albums houden The Waterboys in 1993 op te bestaan. Mike Scott brengt een aantal soloplaten uit. In 2000 haalt hij echter de naam The Waterboys weer van stal voor zijn album Rock In A Weary Land, dat feitelijk een soloalbum van Scott is. Hierna formeert hij een nieuwe band om zich heen en brengt hiermee verschillende albums uit, waaronder het in 2007 verschenen Book Of Lightning.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (49) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (49) oude optredens

FOTO'S VAN The Waterboys

Foto The Waterboys te Bospop 2006 Foto The Waterboys te The Waterboys - 23/08 - Paradiso Foto The Waterboys te pinkpop Classic 2013 Foto The Waterboys te The Waterboys - 23/08 - Paradiso Foto The Waterboys te pinkpop Classic 2013 Foto The Waterboys te The Waterboys - 23/08 - Paradiso
 
Bekijk alle 64 foto's van The Waterboys

The Waterboys NIEUWS

Al het The Waterboys nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: