VERSLAG: Doyle - 7/2 - Dynamo

Podiuminfo was aanwezig bij Doyle (with Doyle From The Misfits) + Heretic in Dynamo voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 7 foto's.

Bekijk de Doyle - 7/2 - Dynamo foto's

VERSLAG: Francis Pronk  

Doyle @ Dynamo

Ex-Misfits gitarist Doyle Wolfgang Von Frankenstein speelt vandaag voor het eerst in Nederland met zijn project 'Doyle'. Een exclusieve show in de basement van Dynamo te Eindhoven.

De band heet weliswaar 'Doyle', vernoemd naar de gitarist, maar de bezetting bestaat verder uit zanger Alex "Wolfman" Story van Cancerslug, bassist Brendon Strate en drummer Brendon Pertzborn van Black Flag en Ho99o9. Doyle opent met 'Abominator', tevens de naam van het debuutalbum uit 2013.

Op het album drumt Dr. Chud, die tijdens het Michale Graves tijdperk actief was bij Misfits. Live neemt de jonge Brendon Pertzborn van Black Flag en Ho99o9 dit voor zijn rekening.

"Jullie kenen Doyle natuurlijk van Kiss. Dit is een nummer van het eerste album van Kiss", zegt de zanger spottend. Bij de eerste noten is het echter al duidelijk dat het om een Misfits nummer gaat, namelijk 'Queen Wasp', gevolgd door 'Where Eagles Dare' en 'Devilock'. Het publiek gooit de vuisten in de lucht en brult de teksten mee. De menigte is vandaag gekomen om de oude Misfits nummers te horen en om hun held Doyle te aanschouwen. Merendeel van de nummers bestaat uit materiaal van 'Doyle' en wordt ook wel gewaardeerd, maar bij de Misfits klassiekers gaat het pas écht los.

'Dreamingdeadgirls' is een van de sterkste nummers van 'Abominator', maar de nummers komen live niet zo goed over als op de plaat. De teksten zijn nauwelijks te verstaan en eerlijk is eerlijk: Alex is niet de beste zanger.

Na bijna elk nummer zegt Alex: "This is a sing-a-long song" of "This is a song where you can dance to".
Het is een smerig ouderwets punk feest. Er wordt veel gepogo'ed en zweet en spuug vormen de voornaamste ingrediënten van de avond.

Na Misfits klassiekers 'Skulls' en 'Die Die Die My Darling' sluit Doyle af met 'Hope Hell Is Warm'. Opvallend is dat er vanavond alleen Misfits nummers worden gespeeld uit het Danzig tijdperk.

Is Doyle vergane glorie? Dat is aan de luisteraar zelf. De band weet in ieder geval menig man op de been te krijgen en de basement van Dynamo vol te krijgen.

FOTOGRAFIE: Bart Notermans  

 foto Doyle - 7/2 - Dynamo  foto Doyle - 7/2 - Dynamo  foto Doyle - 7/2 - Dynamo  foto Doyle - 7/2 - Dynamo  foto Doyle - 7/2 - Dynamo  foto Doyle - 7/2 - Dynamo  foto Doyle - 7/2 - Dynamo
 
 

UB40 - 09/02 - TIVOLIVREDENBURGHet is tegenwoordig een hype geworden voor bands om een gevestigd album uit...

TEGAN AND SARA - 8/2 - PARADISO De eeneiige tweeling Tegan and Sara uit Canada waren in Amsterdam! Check de...