VERSLAG: UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg

Podiuminfo was aanwezig bij UB40 - 'Signing Off' in TivoliVredenburg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 23 foto's.

Bekijk de UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg foto's

VERSLAG: Stefan Zegerius  

UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg

Het is tegenwoordig een hype geworden voor bands om een gevestigd album uit de discografie integraal te spelen. Zo is het nu ook de beurt aan de Britse reggae/pop formatie UB40 om dit kunstje uit te halen. Het debuutalbum Signing Off wordt vanavond van begin tot eind gespeeld. De band behoeft natuurlijk geen verdere introductie. Zonder voorprogramma staat de band klaar om een twee uur durende set de Utrechtse TivoliVredenburg in te blazen.

Het eerste nummer van Signing Off heet 'Tyler'. Het geluid staat heerlijk afgesteld en de toon is meteen gezet. Dit openingsnummer klinkt meteen retestrak. Dat mag natuurlijk ook wel met de bak ervaring die op het podium staat. Met 'King' wordt het eerste punt van nummerherkenning gespeeld. Dit is duidelijk te merken in de zaal. Met alle instrumentale passages die op dit album staan verandert deze set hier en daar in een fijne reggae jamsessie. Dit is prachtig om naar te kijken en te luisteren. Wanneer er een sprongetje wordt gemaakt in de playlist naar 'Strange Fruit' wordt er toch een beetje vreemd opgekeken. Ware het niet dat deze mooie Billie Holiday cover werkelijk genieten geblazen is. Hierop volgt de grote hit van het album, 'Food For Thought'. Hier komt het feestje helemaal los. De manier waarop het nummer wordt ingeleid, op een soort van hedendaagse poppy wijze, zorgt voor kippenvel en een uitbundig publiek. Het laatste hoogtepunt van de album setlist is het fantastisch gespeelde 'Madam Medusa', met de percussionist op lead vocalen.

Na deze set volgt, na genoegen van de fans, nog een hele fijne set met greatest hits. Dit om het reggae feestje helemaal compleet te maken. Al moet eerlijk gezegd worden dat de megahit 'Red Red Wine' een beetje een flauwe hap is. Het klinkt erg leeg, wat toch wel jammer is. Dit wordt gelukkig ruimschoots goed gemaakt door de indrukwekkende toegift. Het mooie 'Don't Break My Heart' wordt opgevolgd door de andere megahit 'Kingston Town'. De afsluiter is de Elvis cover 'Can't Help Falling In Love'. Een ware publiekslieveling en een prachtig einde van een indrukwekkende set.

UB40 laat vanavond zien met recht nog altijd bij de betere bands op aarde te horen. Met een gezonde energie en een groep muzikanten waar je u tegen zegt blijkt de band meer dan waar voor je geld.

FOTOGRAFIE: Ans van Heck  

12
UB40 foto UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg UB40 foto UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg UB40 foto UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg UB40 foto UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg UB40 foto UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg UB40 foto UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg UB40 foto UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg UB40 foto UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg UB40 foto UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg UB40 foto UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg UB40 foto UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg UB40 foto UB40 - 09/02 - TivoliVredenburg
 
12
 

THE XX - 13/02 - AFAS LIVEIn een uitverkochte Afas Live stond The XX en Podiuminfo maakte dit fotoverslag.

DOYLE - 7/2 - DYNAMO Ex-Misfits gitarist Doyle Wolfgang Von Frankenstein speelt vandaag voor het...