VERSLAG: Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome

Podiuminfo was aanwezig bij Jason Mraz in Ziggo Dome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 23 foto's.

VERSLAG: Laura de Lange  

Jason Mraz - Ziggo Dome - 06/02/2015

Jason Mraz; wie kent hem niet? Singles als ‘I’m Yours’, ‘Lucky’ en ‘Make it Mine’ kan menig Nederlander mee zingen. Met zijn layed back uitstraling en luchtige liedjes weet hij al snel een groot publiek te winnen over de hele wereld. In 2013 was hij nog in Nederland om zijn vorige album Love Is A Four Letter Word te promoten. In 2015 is het de beurt aan het album Yes!. Op vrijdag avond 6 februari was het zo ver; de Ziggo Dome staat in het teken van Mr. A to Z. Podiuminfo was hier bij om verslag te doen.

Het is kwart voor 8, de Ziggo Dome begint vol te lopen. Wanneer iedereen zijn stoel heeft gevonden en zich klaar maakt voor het concert is daar uit het niets Mr. Mraz himself. Er klinkt een groot applaus en Jason Mraz betreedt het podium. Jason Mraz verwelkomt het publiek en klimt naar beneden. Hij neemt de cadeaus van zijn fans in ontvangst. Zo ook krijgt hij een knuffel in de vorm van een vis cadeau. De vrouw is in volle hysterie en kan het niet geloven dat ze haar cadeau daadwerkelijk aan Jason Mraz heeft kunnen geven. Meer en meer mensen gaan richting het podium. Dan besluit hij na het ‘kussen van de vis’ het concert te beginnen en stelt hij zijn partners in crime voor, namelijk de all-female band Raining Jane. Samen met deze vier koppige band heeft hij in het afgelopen jaar een album geschreven en opgenomen: ‘Yes!’.

Raining Jane begint het concert met twee eigen nummers. Het nummer ‘The Opposite of Blue’ maakt grote indruk op het publiek. De energie en vooral de uitstraling van deze power vrouwen zet de toon voor de rest van het concert; vol positieve vibes en persoonlijk contact met de concert bezoekers. Na een korte introductie vertelt Mona Tavakoli, de percussioniste van de band, hoe Raining Jane in 2006 in het voorprogramma mocht spelen voor mr. Mraz. Waar ze niet hadden verwacht contact te kunnen hebben met Jason Mraz, bleek hij tijdens hun optreden in de coulisse te staan kijken. Na afloop kwam hij naar ze toe en zo geschiedde.

Jason Mraz komt opnieuw het podium op en ze beginnen met de nummers ‘Everywhere’, ‘Lucky’ en een cover van ‘Sweet Dreams’ van Eurythmics. De oude bekende nummers worden afgewisseld met een de nieuwe nummers van ‘Yes!’. De setting van het concert veranderd naar akoestisch huiskamer concert wanneer de muzikanten bij elkaar in het midden van het podium gaan staan. Met één spotlight en een microfoon vervolgen ze hun setlist. Niet alleen de diversiteit aan oude en nieuwe nummers zorgt voor een dynamisch concert, ook de afwisseling in stemming zorgt ervoor dat het concert niet te zwaar beladen wordt. Zo speelt Mona op een papiertje geplakt op haar been met de tekst ‘Ha Lekker Ding’. Waarop het nummer ‘Quiet’ volgt; een klein, lief en kwetsbaar nummer.

Net voor de korte pauze spelen Jason Mraz en Raining Jane een oud nummer, die tijdens een trip naar Antarctica een nieuw jasje heeft gekregen. Het nummer ‘Sail Away With You’ werd ondersteund door een hilarisch filmpje op de achtergrond. In dit filmpje zie je Jason en Mona tijdens hun trip naar Antarctica.

Na de pauze verscheen Jason Mraz samen met een oude bekende, percussionist Toco Rivera, in het midden van de zaal op een klein podium. Hier deden ze samen 3 nummers, waarna ze terug keerde naar het hoofd podium. Raining Jane verzorgt intussen voor een werelds intermezzo, ondersteund door het prachtige geluid van de Citar. Het nummer ’93 miles’ werd voortgezet in deze trend en was een prachtige brug naar het einde van het concert.

Waar Jason Mraz altijd bekend stond om zijn easy and breathy liedjes, heeft hij tijdens dit concert bewezen dat hij muzikaal ook op een erg hoog niveau speelt. Met zijn liefde voor de natuur en ideeën over het leven heeft hij menig concert-bezoeker geïnspireerd. De afsluitende hitjes I am Yours en I Won’t Give Up zorgde voor een toepasselijke afsluiter. Waar het publiek eerst braaf op hun stoelen zaten, stond iedereen op bij deze laatste nummers en werd het concert feestelijk en met een positieve toon, afgesloten.

FOTOGRAFIE: Marcel Poelstra  

12
Jason Mraz foto Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome Jason Mraz foto Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome Jason Mraz foto Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome Jason Mraz foto Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome Jason Mraz foto Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome Jason Mraz foto Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome Jason Mraz foto Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome Jason Mraz foto Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome Jason Mraz foto Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome Jason Mraz foto Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome Jason Mraz foto Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome Jason Mraz foto Jason Mraz - 06/02 - Ziggodome
 
12
 

GARE DU NORD - 05/02 - TIVOLI VREDENBURGDe Gare du Nord 30 City Theatertour "Undressed" deed Tivoli Vredenburg aan....

LIONEL RICHIE - 05/02 - ZIGGODOME Lionel Richie mag zichzelf tot één van de succesvolste artiesten aller tijden...