VERSLAG: Mika - 27/10 - Paradiso

Podiuminfo was aanwezig bij Mika in Paradiso voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

VERSLAG: Laura de Lange  

Mika - Paradiso - 27 oktober 2012

Paradiso is vol, dampend warm maar boven alles vol energie. Dit omdat de meest blije zanger op dit moment een concert gaat geven in de uitverkochte grote zaal. In 2007 brak Mika door met zijn album ‘Life In A Cartoon Motion’ en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de hitparade. Nu met een derde album ‘The Origin of Love’ op zak gaat Mika het spits afbijten van zijn Europa tour in Amsterdam.

Exact op tijd begint het concert van Mika met het nummer Blame It On The Girls van zijn voor laatste album. Dit maakt de die-hard fans vooraan niks uit, die zingen het nummer woord voor woord mee. Vanaf het begin hangt er al een goede sfeer. Mensen hebben zin om vermaakt te worden en Mika heeft overduidelijk zin om het publiek te vermaken. Hij springt, rent, danst over het hele podium. Mika heeft geen enkele vorm van gêne, wat het optreden vermakelijk maakt en heel opzwepend. Ook is Mika boven alles een hele aardige gast.

Bij de megahit Relax, Take It Easy is het duidelijk dat Mika geen geautotunede artiest is. Hij kan echt super hoog zingen, maar blijft daarmee ook nog zuiver zingen. Dit tot tegenstelling van het publiek. Paradiso wil graag meezingen met Mika maar kan helaas de toonhoogte niet aan, misschien alleen de jongens zonder een baard in de keel dan.

Het knappe bij Mika is dat hij echt heel weinig hoeft te doen om een zaal mee te krijgen. Bij het nummer Lola klapt hij twee keer in zijn handen en het publiek neemt dit ritme over en blijft dit gedurende het nummer doorklappen. Paradiso houdt van Mika en doet er alles aan het ook voor hem leuk te maken.

Het optreden is een groot feest, bij Big Girls You Are Beautiful komt er een jongerenkoor op uit Amsterdam, gekleed in een wit gewaad met groene stippen. Deze jongeren laten zich niet omverblazen door de energie van Mika, sterker nog ze doen net zo enthousiast mee. Het koor voegt zeker wat toe aan de nummers, ze zorgen voor meer dynamiek en doordat de koorlieden lager zingen dan Mika is het makkelijker voor iedereen om zijn nummers mee te zingen.

Mika zingt in het midden van zijn optreden enkele ballads zoals Stuck In The Middle en Underwater. Deze nummers zijn wel mooi en het is ook goed om een gevoeligere kant te horen van deze stuiterbal maar de kracht van Mika ligt echt bij het entertainen en de up-temp nummers.

Het optreden eindigt maar ondanks dat Mika het publiek van Paradiso helemaal heeft uitgeput door dansen en alle gekte wil iedereen echt meer. Gelukkig heeft de band van Mika dit goed door en hoe blij kan een optreden eindigen met nummers als Lollipop en We Are Golden.

Mika zijn optreden is een en al vrolijkheid. Het is niet echt geschikt voor mensen die niet van vrolijkheid houden maar als iemand opgebeurd moet worden is een optreden van Mika een grote aanrader. Wat een feest!

FOTOGRAFIE: Bianca Stommel  

12
MIKA foto Mika - 27/10 - Paradiso MIKA foto Mika - 27/10 - Paradiso MIKA foto Mika - 27/10 - Paradiso MIKA foto Mika - 27/10 - Paradiso MIKA foto Mika - 27/10 - Paradiso MIKA foto Mika - 27/10 - Paradiso MIKA foto Mika - 27/10 - Paradiso MIKA foto Mika - 27/10 - Paradiso MIKA foto Mika - 27/10 - Paradiso MIKA foto Mika - 27/10 - Paradiso MIKA foto Mika - 27/10 - Paradiso MIKA foto Mika - 27/10 - Paradiso
 
12
 

TEAM ME - 28/10 - TIVOLIEen koude zondagavond in Tivoli de Helling. Will Knox verwarmt de Helling...

MADNESS - 27/10 - HMH Het is moeilijk om de inmiddels 28 jaar actieve Londense band Madness over...