RECENSIE: Harsh Realms - Sink In Time/Chemistry EP

Cover Harsh Realms - Sink In Time/Chemistry EP
recensie cijfer 2013-01-07 Hoe wil je als band nou dat een recensent kijkt naar een EP met slechts twee liedjes. Makkers van Harsh Realms, dit schijfje gaat natuurlijk nauwelijks iets vertellen over jullie. Maar deze Sink In Time/Chemistry EP klinkt wel verdomde lekker.

Zeker als je bedenkt dat deze heren pas een jaartje bezig zijn. Al moet gezegd dat ze al in andere bands hun strepen verdienden. Het viertal zet twee liedjes neer die doen denken aan bands als Red City Radio, Hot Water Music en Living With Lions. Een herkenbaar geluid en daarmee zijn de heren uit Roosendaal niet heel origineel.

Maar ze doen het wel goed. Zowel 'Sink In Time' als 'Chemistry' kenmerkt zich door lekkere gitaarriffjes en solootjes die door de nummers zijn geweven, een sterke meerstemmige zang en zeker ook een kenmerkende hollen-en-stilstaan opbouw.

Het kan allemaal nog wat origineler, maar aan de andere kant moet je dat misschien juist niet doen in dit genre. Je moet gewoon heel goed zijn of worden. En dat laatste zijn deze heren overtuigend aan het doen. Deze EP schreeuwt naar een album vol van dit soort liedjes. Wanneer het nog net wat beter wordt opgenomen, kan dit groepje gasten wel eens hoge ogen gaan gooien op festivals als Groezrock en dergelijke.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Harsh Realms Label:White Russian Records
Cover White Tipped Tails - Hibernation

White Tipped Tails - HibernationIn navolging van Beirut besloot het indiefolk trio White Tipped Tails uit...

Cover Wulf Of Collision - Wulf Of Collision

Wulf Of Collision - Wulf Of Collision Wulf Of Collision is afkomstig uit Hoogstraten, België en speelt vuige rock...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT