RECENSIE: Team Ghost - Dead Film Star EP

Cover Team Ghost - Dead Film Star EP
recensie cijfer 2013-01-16 Als er al direct remixes op een EP staan, gaat er vaak iets mis. Het ongenoegen was dan ook groot toen Dead Film Star EP op de map plofte. Maar het vier nummers tellende schijfje van Team Ghost valt alleszins mee, al is dit ook zeker geen meesterwerkje.

Direct bij de eerste klanken van de titeltrack van deze EP, weet de luisteraar dat dit goed zit. Eigenzinnige synths, een echte sombere slaapkamerstem, een monotone bas, lekker. Het doet denken aan bijvoorbeeld Joy Division, maar ook het veel monterdere M83. Dat laatste is niet zo gek, aangezien een oud-bandlid van die groep verhult zit in Team Ghost.

Jammer van de openinstrack en eigenlijk man het hele album, is dat de pit er zo snel uit is. Na de zojuist beschreven vlammende ouverture, valt 'Dead Film Star' namelijk een beetje dood in een vrij besluiteloos geheel. Met allerlei laagjes, die heus wel inventief bedacht zijn, wordt het nummer op hetzelfde peil gehouden. Terwijl het juist een beetje gas terug en bij nodig had gehad.

De remixes van de single vallen inderdaad tegen, ze ontberen tempo een vooral visie. Zowel de 'Para One ft. Tacteel'-versie, als die van Tepr beroepen zich toch op het betere knip- en plakwerk, in plaats van dat hier nu echt het nummer is aangepakt.

De tweede track van het vierluik, genaamd 'Away' is een vreemde track, die op een album als afsluiter zou moeten fungeren. An sich is de lome, mysterieuze en vooral ook melancholische track helemaal niet slecht. Maar opnieuw ontbreekt het aan een moment dat eruit springt. De doodsteek voor de track is echter vooral dat hij op zichzelf niet werkt en juist in een groter geheel gezet zou moeten worden.

Al met al kan gesteld worden dat met meer lef, Team Ghost best een lekker album kan gaan maken. Maar met deze EP als voorbode zijn ze er nog lang niet.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Team Ghost Label:Pias
Cover Zazi - Zazi EP

Zazí - Zazi EP Zazí klinkt uitheems maar bestaat gewoon uit drie Nederlandse zangeressen....

Cover Passenger - All The Little Lights

Passenger (Singer-songwriter) - All The Little Lights Met ‘Let Her Go’ heeft Mike Rosenberg, beter bekend als Passenger dit jaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT