RECENSIE: Zazí - Zazi EP

Cover Zazi - Zazi EP
recensie cijfer 2013-01-02 Zazí klinkt uitheems maar bestaat gewoon uit drie Nederlandse zangeressen. Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting kunnen niet alleen zingen, ze staan samen ook muzikaal hun 'mannetje' op accordeon, piano, ukelele, cello en mandoline. Het trio vond zijn oorsprong in een spontaan optreden bij de Sacré Coeur. Dat verhaal klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het past uitstekend bij het onbevangen en internationale imago dat de dames willen neerzetten. Het gegeven dat het drie knappe meiden betreft doet de zaak vast ook geen kwaad. Als je ze in hun zwierige zomerjurkjes op de cover ziet staan ben je al blij voor je één noot gehoord hebt.

Die vrolijke luchtige sfeer hoor je ook op de eerste track en eerste single 'Turn Me On', die inmiddels al de nodige airplay heeft gekregen. Het succes van deze single deed de dames besluiten om vooruitlopend op hun eerste album alvast deze EP te lanceren. Ze haalden de inspiratie voor hun folky popliedjes uit alle windstreken van Europa. 'Romantik' is bijvoorbeeld een doodeenvoudig, suikerzoet maar aandoenlijk liedje dat in het Duits gezongen wordt. 'Ride Ranke' is een frivole, vrije interpretie van 'Cats In The Cradle' in het Noors. Net als bij de Noorse all-girls band Katzenjammer zijn de gypsy-elementen belangrijk in de sound van Zazí. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Zazí als voorprogramma van deze band mocht optreden. De afsluiter van deze EP is 'Lullaby', een zalvend liedje waarmee de dames je in een zachte slaap zingen.

Zazí heeft in korte tijd aangetoond commercieel aan te kunnen slaan. Hun muziek is zo diep als een plas regenwater maar wel bijzonder aanstekelijk. Je moet wel erg zwartgallig zijn als hun opgewekte deuntjes je niet een goed humeur kunnen bezorgen. En als de muziek het niet doet doen de looks van de dames het wel!
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:Zazí Label:CNR Music
Cover Cee-Lo Green - CeeLo's Magic Moment

Cee Lo Green - CeeLo`s Magic MomentHet is koud, de eerste sneeuwvlokjes zijn gevallen en de kerstverlichting is...

Cover Team Ghost - Dead Film Star EP

Team Ghost - Dead Film Star EP Als er al direct remixes op een EP staan, gaat er vaak iets mis. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT