RECENSIE: Lapalux - Some Other Time

Cover Lapalux - Some Other Time
recensie cijfer 2012-12-13 Brainfeeder begint zo langzamerhand een echt kwaliteitslabel voor de wat intelligentere dancemuziek te worden. Een soort Blue Note voor mensen die hun dagelijkse portie elektronica niet op een hapslikweg manier opgediend willen krijgen. Het in LA residerende label biedt onder meer onderdak aan hipster Flying Lotus, Gaslamp Killer maar ook de Nederlandse producer Martyn.

Lapalux is een andere rising star die met Some Other Time zijn tweede EP aflevert. Was voorganger When You're Gone wat grimmiger van aard, dan is diep toch wel het kernwoord van de nieuwe 5 tracks van producer Stuart Howard.

'Quartz' is opgebouwd rondom een sample uit een muziekdoos en met vocalen die in en uit de mist lijken op te doemen zoals we dat ook van de gelauwerde Burial zo goed kennen. 'Jaw Jackin' begint onstuimig met z'n clicks en over elkaar heen buitelende beats maar eindigt meditatief met dromerige vocalen.

Dat Howard ook hitgevoelige nummers schrijven in de vingers heeft, bewijst hij met het R&B getinte 'Forgetting And Learning Again' met zangeres Kerry Leatham. Het luguber getitelde 'Strangling You With The Cord' is weer lekker uptempo met beats die aan J. Dilla doen denken en vocalen die heerlijk door de dubmangel zijn getrokken. Afsluiter 'Close Call/Chop Cuts' gaat dan weer meer richting de cosmic jazz die Flying Lotus maakt en is flink gemanipuleerd met z'n cutups en opgepitchte stemmetjes.

Lapalux presenteert zich wederom als een groot talent en het maakt nieuwsgierig naar een eventuele full length. Hoewel; als Howard de spanningsboog zo gespannen houdt door middel van EP's hoor je mij ook niet klagen.
Recensent:Mark Michels Artiest:Lapalux Label:Pias
Cover Dresden/Leningrad - Vader

Dresden/Leningrad - VaderWat doet dit ons weer terug verlangen naar de ouderwetse demo’s van weleer. U...

Cover Pop levi - Medicine

Pop Levi - Medicine Om te zeggen dat de Britse Pop Levi zichzelf hoog heeft zitten is een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT