RECENSIE: Skint & Demoralised - This Sporting Life

print
mail to friend
Cover Skint & Demoralised - This Sporting Life
recensie cijfer 2012-07-18 Engeland, het epicentrum van de indiebandjes, gooit jaarlijks meer dan tientallen grote juweeltjes de weide wereld in. Veel van deze bandjes slagen, een enkeling niet. Zo ook in eerste instantie Skint & Demoralised. Dankzij de BBC kreeg deze band rondom Matt Abbott al snel een contract bij Mercury onder de armen gedrukt. Echter, toen na een jaar een grote hit uitbleef, zag Mercury af van een langere samenwerking.

Diezelfde frontman capituleerde niet en formeerde een nieuwe band, ditmaal vond hij het heil onder vrienden en kennissen. Hiermee ontwikkelt hij The Sporting Life, het eerste album onder platenlabel Heist Or Hit Records. Dit album staat vol met prettige jengelpop en wordt gekenmerkt door wat Northern Soul. Het is misschien geen top 40-materiaal, maar bevat wel de potentie om op de nationale ether te verschijnen. Ditmaal zitten er zeker wel hitpareltjes bij, waarbij Mercury zich nog eens af zou moeten vragen waarom zij dit goede paard van stal hebben gedaan.

Zo ook ‘The Lonely Hearts Of England’ (vast en zeker een live succes). Dit folky nummer met een hoog springgehalte zou zo maar eens op de radio kunnen komen. Dan het vrolijk stemmende ‘Maria, Full Of Grace’. Lekker losjes gedrumd, een zoemende bas en de lekkere drive maken deze Smiths-achtige track tot een heerlijk Engelse popsong.

‘All The Rest Is Propaganda’ is vergelijkbaar en keert de luisteraar nog verder in de Engelse popgeschiedenis, waar wederom The Smiths en de recentelijk opgekomen Crookes van invloed zijn geweest op het werk van Matt en zijn compagnons. Als slot haalt Matt op ‘Lowlife’ nog eventjes flink uit naar zijn omgeving.

In samenvatting is deze plaat een sportieve revanche op het min of meer falende Mercury. Met hier en daar vlagen van perfectie, maar over het algemeen lekkere optimistische gitaarlijnen en een herkenbare stem uit Yorkshire, verdient Skint & Demoralised om te scoren. Puur om het ongelijk uit de weg te helpen.
Recensent:Joey van der Leemputten Artiest:Skint & Demoralised Label:News
volgende recensie
Cover Flying Horseman - Twist

Flying Horseman - TwistJe moet het onze buren nageven; er komt geen einde aan de grote stroom...

Cover Lazer Sword - Memory
vorige recensie

Lazer Sword - Memory Lazer Sword bracht in 2010 hun gelijknamige debuutalbum uit. Een wat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT