RECENSIE: The Road Home - Old Hearts

Cover The Road Home - Old Hearts
recensie cijfer 2012-04-23 De jaren ’90: melodieuze punkrock vierde hoogtij. Op het gemiddelde zomerfestival barstte het van de mensen in rode T-shirts (Heideroosjes) of groene (NoFX) en bands als The Offspring en Green Day stonden aan het begin van een grootse carrière. De jongens van The Road Home roepen die nostalgische gevoelens op door muziek te maken met een vette knipoog naar die tijd.

De E.P. Old Hearts bevat vijf liedjes die je terugbrengen naar de zomerfestivals van de jaren ’90 en de vroege jaren nul. Liedjes die met gevoel voor overtuiging en liefde voor het genre gebracht worden.
Sommige nummers bevatten ook echo’s uit moderner werk; zo klinkt ‘Rainy Days’ alsof het van een band als Jimmy Eat World had kunnen zijn en vormt naar mijn mening het hoogtepunt van de E.P.
Meer dan de gemiddelde punkrockband zoeken ze soms ook het experiment op, door bijvoorbeeld sommige nummers een aparte intro te geven, die nog niets verraad over waar het uiteindelijke nummer heen gaat. Het zijn kleine dingen, maar die zorgen wel voor de juiste nuances.

Punt blijft wel dat het natuurlijk allemaal al eens eerder is gedaan, maar The Road Home doet echt niet onder voor de gemiddelde internationale punkrockband van toen en nu. Alle songs zijn catchy en de productie is lekker vet, zoals het hoort in het genre. De teksten (die hier en daar overigens wel wat beter hadden gekund) zijn melancholieker van toon dan je zou verwachten als je alleen naar de muziek luistert.

Punkrock is nu eenmaal niet bepaald de meest spannende en variërende muziekstijl, dus is het een kunst als je het hier en daar toch spannend weet te houden. En op dat punt is deze band uit Enschede ruimschoots geslaagd. Ook op zangtechnisch en muzikaal vlak weten deze jongens te overtuigen. Petje af!
Recensent:Etan Huijs Artiest:The Road Home Label:Eigen Beheer
Cover Semistereo - Semistereo

Semistereo - SemistereoEen jaar lang heeft Semistereo uit Nieuw Vennep erover gedaan om hun eerste...

Cover The Greater Good - The Greater Good

The Greater Good - The Greater Good The Greater Good is een collectief bestaande uit Dennis Kolen, Shane...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT