ARTIEST: DJ Shadow

print
mail to friend
Uit: San Francisco, CA - Amerika    Genre(s): Dance - triphop/lounge/downtempo Soul/R&B/Hiphop - turntablism

Legendarische dj, die zowel instrumentale hiphop draait, als zelf produceert. Volgens critici de uitvinder van de (Amerikaanse) triphop, maar zeg dat niet tegen hem, want het is een hiphopper in hart en nieren.
Maakte in 1996 het legendarische '...Endtroducing', die zijn status van talent in 1 klap omzet naar dat van genie. 'Endtroducing bevat uitsluitend samples, en is nagenoeg zonder zang, afgezien van wat gesamplede stemmen. De nummers zijn zeer filmisch van karakter, en hebben niets van doen met de hiphop die in videoclips te zien is. Josh Davis, zoals DJ Shadow eigenlijk heet, creeert een heel eigen genre.
Uit bewondering vraagt Thom Yorke Dj Shadow om als voorprogramma van Radiohead te fungeren tijdens Radioheads 'Ok computer' tour in de VS, In interviews laat Yorke weten dat de drums in 'Airbag' geinspireerd waren door Dj Shadow.
Dj Shadow zit ondertussen niet stil, en produceert meerdere platen, waaronder van zijn vrienden Blackalicious en Dan the Automator. Verder maakte hij 2 uitstekende mixplaten met Cut Chemist van Jurassic 5, 'Brainfreeze' en 'Product placement'. 6 jaar na het debuut volgt zijn 2e plaat, 'the Private Press'. De plaat is meer uptempo dan 'Endtroducing', en is wederom van grote klasse.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van DJ Shadow. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

DJ Shadow NIEUWS

Al het DJ Shadow nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
pauluspaul
Avatar DaRule
DaRule
Avatar Toondeb
Toondeb
no user avatar
Deston

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
nickardinho
Avatar wilkoe
wilkoe
Avatar discotraxx
discotraxx
Avatar Gazzo
Gazzo

Live gezien door:

Avatar Toondeb
Toondeb
Avatar air2
air2
Avatar Tjapchoi
Tjapchoi
no user avatar
petepete