ARTIEST: School Is Cool

print
mail to friend
België    Genre(s): Pop - alternative/indie

De carrière van School Is Cool ging snel en hard. De Belgische band bestond nog maar net of de Rock Rally 2010, met dat jaar een ijzersterke bezetting (The Sore Losers, Amatorski, Willow), werd met overmacht gewonnen.

Ze omschrijven hun muziek zelf als Afrikaans en barok geïnspireerde indiepop met referenties naar Pixies, Arcade Fire, Vampire Weekend en The Dodos. Dan vergeten ze nog te melden dat het vijftal onweerstaanbaar enthousiast is, de muziek geweldig is georkestreerd en zo professioneel klinkt alsof het de hipste band uit Brooklyn is die al minimaal een decennium aan de weg timmert.

Op 22 april 2010 wordt hun eerste single 'New Kids In Town' op Studio Brussel voorgesteld. Enkele weken later kwam de bijbehorende videoclip, gemaakt door de band zelf (met een budget van enkel 250 euro) en geregisseerd door bassist Michael Van Ostade. Na vier weken in 'De Afrekening' bereikte New Kids In Town de eerste plaats en bleef daar maar liefst 6 weken gekampeerd.

De band wordt steeds bekender met het debuut album Entropology en hit 'In Want Of Something' (2011). Het album werd in 2012 gereleased in Europa.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (87) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (87) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN School Is Cool

Foto School Is Cool te School is Cool - 14/4 - Rotown Foto School Is Cool te School is Cool - 14/4 - Rotown Foto School Is Cool te Life I Live Festival Foto School Is Cool te Klomppop 2012 Foto School Is Cool te School is Cool - 15/4 - Bitterzoet Foto School Is Cool te School is Cool - 19/10 - Paradiso
 
Bekijk alle 53 foto's van School Is Coolreadmore

School Is Cool NIEUWS

Al het School Is Cool nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
PNMusic

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar iceweasel
iceweasel
no user avatar
Heldheld
no user avatar
jewo
Avatar baronsamedi
baronsamedi

Live gezien door:

Avatar stjinne89
stjinne89
Avatar mliesjuh
mliesjuh
no user avatar
LotteX3
no user avatar
PwoperFish