VERSLAG: Zuco 103 - 26/9 - Mezz

VERSLAG:

Zuco 103 - 26/9 - Mezz

Zuco 103 is ongetwijfeld één van de meest opwindende live-acts van het vaderlandse clubcircuit. De band rond de altijd charmante Lilian Vieira geeft lange, opzwepende optredens, die beginnen met de poppy kant van de band en eindigen met de Braziliaanse electro-beats. Het voorprogramma wordt vanavond verzorgd door Steye, een veelzijdige jongen met een bijzonder mooie stem. Samen met een gitarist begint Steye met een nógal rustig nummer, wat helaas / uiteraard overstemd wordt door de bomvolle Mezz. Al snel vult het podium zich met Zuco 103 leden en gaat het tempo omhoog. Als Lilian het podium betreedt, doet Steye een stapje naar achter en verzorgt de backing vocals. En hoewel Lilian de absolute blikvanger is, blijft ook Steye opvallend in beeld. Hij kent de teksten niet uit z’n hoofd en leest deze voor van een papiertje, weet niet precies wanneer hij welke teksten in moet zetten en camoufleert deze fouten ook niet. Wanhopig zwaait ie af en toe z’n handen in de lucht, maar wat wel voor ‘m pleit is dat ie blijft glimlachen. De bandleden van Zuco 103 vergeven het hem en lachen net zo hard mee, waardoor er een zeer spontane, enthousiaste sfeer ontstaat op het podium. Een enthousiasme dat al vrij snel overslaat op de zaal.

Lilian kondigt veel nummers aan met een verhaaltje. En alhoewel het geluid in de Mezz voortreffelijk is, zijn deze teksten nogal moeilijk te verstaan. Daarbij zijn dit soort intro’tjes zelden interessant. Dat er elk jaar een golf door de Amazone-rivier gaat, waarbij de indianen één of ander ritueel hebben is best leuk om te weten, maar past niet bepaald bij de muziek en de sfeer die de muziek oproept. Maar Lilian blijft charmant en straalt energie en liefde uit. “Ik hou van iedereen in deze pinda!” roept ze. Je zou er haast van gaan blozen.

Zuco 103 weet intussen uit een behoorlijk oeuvre te putten. Met hun nieuwste cd After the Carnaval (hier staat onze recensie) heeft de band weer enkele nummers om in te lijsten. Het tempo wordt gaandeweg het concert ook steeds verder opgeschroefd en wordt daardoor steeds dansbaarder. De interactie met het publiek verloopt gladjes en het is bewonderingswaardig om te zien hoe enthousiast vrijwel alle bandleden zijn. Toetsenist Stefan Schmid zit in z’n hoekje te priegelen met geluidjes met een constante grijns. Bewonderingswaardig, omdat je dit enthousiasme moet op kunnen brengen als je zovaak speelt als Zuco. De band speelt ongeveer 2 uur en Steye mag vlak voordat de band afsluit nog een nummer van zichzelf spelen en is direct weer zelfverzekerd. Indrukwekkend mooie stem heeft die jongen. Zuco sluit af met enkele oudere nummers en geeft nog een signeersessie na afloop. Zoals eigenlijk altijd weet Zuco 103 ook deze avond in Mezz meer dan te overtuigen en verdient door hun reputatie steevast uitverkochte zalen.

Verslag en foto's gemaakt op: 26 september 2008

FOTOGRAFIE:

 foto Zuco 103 - 26/9 - Mezz  foto Zuco 103 - 26/9 - Mezz  foto Zuco 103 - 26/9 - Mezz  foto Zuco 103 - 26/9 - Mezz Zuco 103 foto Zuco 103 - 26/9 - Mezz Zuco 103 foto Zuco 103 - 26/9 - Mezz Zuco 103 foto Zuco 103 - 26/9 - Mezz Zuco 103 foto Zuco 103 - 26/9 - Mezz Zuco 103 foto Zuco 103 - 26/9 - Mezz
 
 

GEM - 26/9 - HEDONZaterdagavond stond de utrechtse rock band GEM in Zwolle. Festivalinfo was...

GOOD THINGS END - 26/9 - NIEUWE NOR Enkele jaren geleden dook uit het niets de Gelderse rock band Good Things...