VERSLAG: The Temptations - 8/6 - P3

VERSLAG: Kees de Jong  

The Temptations - 8/6 - P3

Het is de P3 gelukt één van de meest bekende in Detroit gevormde R&B / Soul formaties van de afgelopen 50 jaar te strikken voor een optreden. De hoofdact van vanavond heeft al vele leden gehad maar gaat nog steeds als een trein de wereld over. Eén van die oude leden, Damon Harris, staat het huidige viertal vanavond bij.

Dat vooral de oudere generatie blij is met de komst van The Temptations blijkt als er in de zaal weinig mensen onder de 40 worden gespot. Het zijn veelal stelletjes die de muziek van toen samen opnieuw willen beluisteren. Bij aanvang is de zaal voor ongeveer 50% gevuld, wat later gelukkig meer blijkt te worden.

Ruim een half uur na aanvang betreden de heren van The Temptations het podium dan eindelijk. De zaal is inmiddels goed gevuld en de heren hebben er duidelijk zin in. Damon Harris onderhoudt het contact met het publiek, door afentoe wat oubollige grapjes te maken die bij het publiek goed in de smaak vallen. Het ontgaat niemand dat het snikheet is, zo ook niet de mensen op het podium. Er wordt na 'Baby, Baby I Need You' al snel even een break ingelast.

De set kent voor de meeste fans genoeg bekende nummers. Nadat het publiek heeft kunnen genieten en meezingen met onder andere 'I Wish It Would Rain' en 'Runaway Child, Running Wild' wordt er een moment rust genomen om de bandleden hun moment of fame te geven. Zo krijgen onder andere de gitarist, toetsenist en drummer de kans om zichzelf te laten horen, wat door het publiek duidelijk erg gewaardeerd wordt.

De sterke set wordt gecontinueerd met de hit 'Just My Imagination (Running Away With Me). Tussendoor stelt Damon Harris het publiek nog voor aan de mannen die de huidige bezetting van The Temptations vormen. Dit betekent helaas ook dat het einde van het optreden nadert. De heren laten ons nog genieten van 'Papa Was a Rolling Stone' en sluiten af met 'My Girl'.

Onder luid gejuich en zelfs een zacht 'We want more' verlaten de heren het podium, terwijl de lichten gedimd blijven. Dit kan maar één ding betekenen; de heren komen met een encore. 'The Way You Do the Things You Do' is ongetwijfeld één van hun bekendste hits en er wordt net als de rest van de avond door menigeen flink gedanst. Helaas is het nu dan echt welletjes en na een luid applaus verlaten de heren het podium.

Waar The Temptations de dag ervoor nog voor 2000 man in Düsseldorf stond was vanavond de enige show in Nederland voor de P3. De heren dansen dan niet meer zo soepel als vroeger, maar een feestje was het zeker!

 
festival logo

KILL HANNAH - 9/6 - PARADISODe eerste headline tour van Kill Hannah mag natuurlijk ook door Podiuminfo.nl...

festival logo

MOTORPSYCHO - 28/5 - EFFENAAR De dertiende show van Motorpsycho in de Effenaar is er één om niet te missen....