VERSLAG: Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin)

VERSLAG: Karst Jaarsma  

Slum Village

Slum Village is een hiphopgroep uit Detroit die binnen het genre een grote rol inneemt. Dit was vooral te danken aan het geluid van producer J Dilla. Allereerst als producer van Slum Village, maar later voor onder andere A Tribe Called Quest, Erykah Badu en Common voorzag hij een hele beweging van geluid. In 2006 overleed J Dilla, maar Slum Village bestaat nog altijd.

Door de jaren heen zijn er rappers vertrokken en rappers bijgekomen. Van het oorspronkelijke drietal vinden wij nu alleen T3 nog in de groep. Vanavond staat hij samen met rapper Young RJ en DJ Wheelz op het podium. Aan populariteit heeft de groep niks ingeboet. De Tolhuistuin is volledig uitverkocht.

Het rappende duo laat ook zien dat dit niet zonder reden is. Binnen een uurtje spelen ze een heerlijk overzicht aan Slum Village nummers. De muziek van Slum Village is altijd zwaar doordrenkt met jazzy beats en rustige soul. Dat ingrediënt vertaalt zich vanavond goed door omdat de DJ een kleine rol heeft. De lome beats lopen en T3 en Young RJ doen het rappen. Dit doen ze kundig en rustig. De teksten zijn daardoor goed te volgen.

Het resulteert niet in euforie in het publiek, maar een zaal die gezellig meegaat met de relaxte sfeer. Dat leidt soms tot verrassingen. Tijdens ‘Fall In Love’ staat iedereen rustig en ontstaat er spontaan een ingetogen meezingmoment met het refrein. Andere momenten gebruiken T3 en Young RJ slimme trucjes om de aandacht erbij te houden. ‘Players’ start pas na een korte remix van Sugar Hill Gang’s ‘Sugar Delight’. Na een energieke intro pakken de beide heren het nummer op met kundige raps.

In 1996 begon Slum Village als een trio. Inmiddels is de groep een duo met alleen T3 als grondlegger over. In Tolhuistuin laten ze echter horen dat Slum Village nog altijd een goede sound heeft. De relaxte ritmes en aandacht voor goedgeschreven – en bovenal goed gerapte – teksten maakt dat Tolhuistuin aan de lippen van Slum Village hangt. Geen energiek optreden, maar wel een mooi eerbetoon aan de sociaalbewuste kant van de hiphop.

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

Slum Village foto Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin) Slum Village foto Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin) Slum Village foto Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin) Slum Village foto Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin) Slum Village foto Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin) Slum Village foto Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin) Slum Village foto Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin) Slum Village foto Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin) Slum Village foto Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin) Slum Village foto Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin) Slum Village foto Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin) Slum Village foto Slum Village - 20/02 - Paradiso Noord (Tolhuistuin)
 
 

ÁSGEIR - 21/02 - DE DUIFÁsgeir stond gisteren in de andere kerk. Paradiso programmeerde deze IJslands...

JONATHAN JEREMIAH - 20/02 - TIVOLIVREDENBURG Soms versterken locatie en artiest elkaar en komt alles samen. Dit was zo'n...