VERSLAG: Milky Chance - 16/11 - Doornroosje

VERSLAG: Marleen de Roo  

Milky Chance - 16/11 - Doornroosje

Hoewel het buiten al snel kouder wordt, is in Doornroosje een zomers feestje bezig. Milky Chance bezocht het Nijmeegse podium.

Maar eerst staat wereldburger Fil Bo Riva op het podium. Deze Italiaan groeide op in Ierland en woont in Duitsland en van elk land neemt hij wat mee in zijn muziek. Het folkse uit Ierland, het elektronische uit Berlijn en zijn charisma uit Italië. Zijn diepe en donkere zangstem brengt je een aangename reis.

Net zoals meer singer-songwriters begon ook Filippo Bonamici - zijn echte naam - als straatmuzikant. Een bescheiden doorbraak volgde begin dit jaar toen onze eigen Dotan hem uitnodigde op te treden op zijn minifestival tijdens Eurosonic. In de Lutherse Kerk was het aangenaam stil met een meer akoestische setting van zijn band, maar inmiddels is de groep in omvang gegroeid, met meer catchy songs, meer elektronica en veel meer drum. Dat bevalt Filippo ook veel beter, want hij was nogal 'bang in zijn eentje op het podium'. Die angst lijkt nu een stuk minder en Fil Bo Riva is een zeer aangenaam voorprogramma. Vooral de single 'Head Sonata (Love Control)' blijft lang hangen met zijn zomerse klanken...

Een prima en zonnige sfeertje voor Milky Chance om te beginnen. Ook al moeten we weer krabben, zijn de wanten uit de kast getrokken en die mutsen, met van die flappen, zitten weer op het hoofd. De winter is dichtbij, maar niet in Doornroosje vanavond. Bezoekers dansen meteen al als 'Clouds' en 'Ego' klinken, om bij 'Blossom' ook mee te zingen. Dit aanstekelijke liedje komt van het gelijknamige laatste album Blossom.

Beide albums van dit Duitse duo, zowel Blossom als Sadnecessary, staan bomvol dansbare en aanstekelijke songs. In combinatie met de rauwe, raspende stem van Clemens Rehbein heeft Milky Chance goud in handen. Een heel eigen geluid met bijna reggae-achtige deuntjes, diepe bassen, catchy getokkel en die bijzondere zangstem. Een warm, zomers geluid.

De grote -uitverkochte - zaal van Doornroosje verandert dan ook snel in een dansvloer. 18 nummers lang wordt er gefeest in de hete zaal terwijl het buiten licht regent. Een warme toegift volgt in de vorm van de hit 'Stolen Dance'.

 

MOSES SUMNEY - 16/11 - DE DUIFMoses Sumney gaf vanavond een optreden in de prachtige kerk wat 'De Duif'...

KIM WILDE - 16/11 - METROPOOL Kim Wilde deed Metropool aan. Podiuminfo ging langs voor een fotoverslag,...