VERSLAG: Robbie Williams - 04/07 - Goffertpark

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Robbie Williams - 04/07 - Goffertpark

Twaalf jaar geleden als vijftienjarige jongen kon ik niet om Robbie Williams heen. Hij was overal. Op de radio, kranten en tijdschriften en op MTV toen ze nog clips uitzonden. Hoe anders is dat nu. Mijn muzikale smaak is aanzienlijk veranderd waardoor ik al jaren niets vernomen heb van de sympathieke Brit. Toch werd ik nieuwsgierig toen ik eenmaal de kans kreeg om last minute naar een show van Williams te gaan. Stiekem leende ik Robbie Williams’ cd’s van mijn zus vroeger, omdat ik buiten de gitaarbandjes hem nog wel stoer vond. Zijn optreden op Pinkpop afgelopen jaar bleek goed te zijn. Dus verruil ik eens de alternatieve bandjes voor een popfenomeen uit mijn tienerjaren. Nieuwsgierig of de ex Take That zanger nog enige urgentie heeft.

Die urgentie wordt direct kenbaar gemaakt wanneer Williams het podium opkomt. De ruim 65.000 mensen eten uit zijn hand terwijl hij begint met ’The Heavy Entertainment Show’ en ‘Let Me Entertain You’. Goedkeurend kijkt hij met zijn kenmerkende pretogen over het veld terwijl het publiek hem toejuicht.

Entertainment is wat we kunnen verwachten en dat krijgen we ook. Met een grote band, danseressen en grote schermen naast het podium doet Williams ‘The Heavy Entertainment Show’ zoals de tour heet eer aan. Het plezier spat van de show af, maar slaat soms door. Veel grappen en grollen komen aan, maar het moet kennelijk alleen maar leuk en lachen zijn. Charmant verteld hij over zijn kinderen en weet zo goed te binden met het publiek dat met hem is meegegroeid. Vervolgens staat hij kont schuddend op het podium. Met sommige dingen kan je wegkomen als je jong bent, dan noemen we het bravoure. Als vader worden diezelfde fratsen wat pijnlijker.

Toch werkt Robbie’s enthousiasme aanstekelijk en ben ik verbaasd hoeveel van zijn nummers ik mee kan zingen. En blijkt het gewoon een hele goede popshow te zijn waarbij je niet stil kan staan. Natuurlijk, om ‘Come Undone’ ‘Feel’ en ‘Angels’ kon je vroeger niet heen, maar het zijn vooral de uptempo nummers zoals ’Rudebox’ en ‘Rock DJ’ waarbij de zanger het meeste plezier lijkt te beleven.

Ook weet het nieuwe werk live te overtuigen, maar de show vanavond in het Goffertpark is vooral een mooi overzicht van de carrière van Robbie Williams tot nu toe. Het is bij vlagen platvloers vermaak maar het werkt als een trein. Jaren later heeft hij mijn interesse weer gewekt door dit optreden en zal ik stiekem toch weer naar hem luisteren. Maar nu zichtbaar zonder gene via Spotify, terugdenkend aan deze grootse en positieve show.

Verslag gemaakt op: 04 juli 2017
 

LUDOVICO EINAUDI - 09/07 - AFAS LIVELudovico Einaudi kwam de AFAS Live betoveren met zijn composities en...

METROPOOL OPEN AIR MET JETT REBEL - 08/07 -... Jett Rebel deed het Openluchttheater Hertme aan. Podiuminfo was erbij, zie...