VERSLAG: Don Broco - 25/10 - Tolhuistuin

VERSLAG: Francis Pronk  

Don Broco - 25/10 - Tolhuistuin

De Franse band Merge is één van de twee voorprogramma's die de afgelopen drie weken mee heeft getourd met Don Broco. "Kunnen jullie de show van gisteren overtreffen?", vraagt de zanger aan de menigte. Het publiek reageert enthousiast op de Fransozen. Er wordt gesprongen en gejoeld en gegild.

Twee maanden geleden kwam de single 'Recovery' uit, van het aankomende album. Vanavond krijgt het publiek een voorproefje op dit album, met o.a. de komende single 'Sorry', dat tevens het favoriete nummer van de zanger blijkt. Er wordt een intieme sfeer in de zaal gecreëerd door alle lichtjes die de lucht in gaan. Bij het laatste nummer springen de bassist en één van de gitaristen in het publiek en dansen ze in het rond met hun instrumenten. Met deze stunt is er helaas een einde gekomen aan de show van Merge.

De tweede band is de Britse band The One Hundred. De band speelt een tikkeltje harder dan Merge en de hoofdact en valt helaas niet bij iedereen in de smaak. "I know you don't like us", zegt de zanger dan ook tegen een groepje meisjes in het publiek.

De unieke sound van de band doet denken aan een mix van Enter Shikari en het oude materiaal van Limp Bizkit. Met een combinatie van elektronische, hiphop, grime en metalcore cre‘eren ze een verfrissend geluid. De eerste moshpit en crowdsurfer van de avond zijn een feit en de set wordt afgesloten met het krachtige 'Downfall'.

Zodra de lichten dimmen barst het oorverdovende gejuich van tienermeisjes los. De energie is hoog, zowel van de muzikanten op het podium als van de menigte. Volgens frontman Rob Damiani is dit de show waar ze deze tour het meest naar hebben uitgekeken. Het is tevens de eerste show, buiten Engeland, die Don Broco weet uit te verkopen.

Zoals gezegd bestaat het publiek voornamelijk uit tienermeisjes, die de band voor het eerst zagen als support act van 5 Seconds Of Summer. Hun schare fans is sindsdien enorm gegroeid. Dat menigeen in de zaal niet wist wat er te verwachten viel, blijkt wel uit de moshpits die door sommige meisjes als schokkend worden ervaren.

Het nieuwe materiaal wordt woord voor woord meegezongen, maar een klassieker als 'Priorities' wordt alleen door de die-hard fans meegezongen. Voorheen had de band een hele toffe choreografie tijdens dit specifieke nummer, maar helaas doet zij dit al een jaren niet meer. Het merendeel van de set bestaat uit materiaal van het meest recente album 'Automatic' uit 2015.

Met hun non-stop energie en catchy songs krijgt Don Broco de hele zaal mee, zelfs de ouders die achterin op hun kinderen wachten. Hoogtepunten zijn 'What You Do To Me', 'Automatic' en 'Superlove'. De muzikanten staan zelfverzekerd op het podium en weten hoe ze het publiek moeten bekoren. Don Broco is een echte must-see band. Waarschijnlijk is dit de laatste keer dat je deze band in zo'n intieme zaal hebt kunnen aanschouwen. Verwacht Don Broco in de toekomst in de grotere Nederlandse zalen.

 

CRYSTAL FIGHTERS - 26/10 - PARADISODe band Crystal Fighters in Paradiso. Podiuminfo was erbij en heeft een mooi...

FRANK CARTER & THE RATTLESNAKES - 23/10 - PODIUM... Frank Carter & The Rattlesnakes op het Podium Asteriks. Klik hier om de...