VERSLAG: Justin Bieber - 08/10 - GelreDome

Podiuminfo was aanwezig bij Justin Bieber in Gelredome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

Bekijk de Justin Bieber - 08/10 - GelreDome foto's

VERSLAG: Megan Lloyd  

Justin Bieber in de GelreDome

In een vol GelreDome verschijnt vanavond de natte droom van menig tienermeisje ten tonele. Justin Bieber is in het land. De fans hebben uren in de rij gestaan en staan klaar om de trommelvliezen en stembanden de ultieme test te laten doorstaan. Maar neemt het popidool dit niet allemaal voor lief?

De productie is groots. De meegebrachte dansers zijn van wereldniveau en ook de band brengt de nodige klasse met zich mee. Een zwevend podium met trampoline en een arsenaal aan vuurwerk, aan budget geen gebrek. Helaas maakt Justin zelf een bijna depressieve indruk. Er kan geen lach vanaf. Hij doet wat hij moet doen, maar zonder enige overtuiging.

Het is bijna lachwekkend hoe nonchalant hij met zijn microfoon om gaat. Wellicht is het dragen headset een betere manier om het excessieve playbacken te verhullen. Uiteraard worden de standaard ‘How are you guys doing?’ en ‘What’s up, make some noise!’ geopperd, maar ook dan is er geen enkele oprechtheid te bekennen.

Als vanavond iets laat zien, is het dat het de die-hard fans niet uitmaakt hoeveel er live gezongen wordt. Zijn aanwezigheid is genoeg. Iets wat Bieber voor lief lijkt te nemen. Als er halverwege de set een bank op het podium verschijnt is het eindelijk tijd om zijn stem live te aanschouwen. ‘I Won’t Let Go’ en de monster hit ‘Love Yourself’ worden klein en akoestisch gespeeld. Een aangename contradictie met de playbackshow hiervoor. Erg jammer, want hij laat zien dat het met zijn stembanden wel goed zit.

Op het podium staat een jonge, maar zeer ervaren performer. In de media wordt al maanden gespeculeerd over een burn-out of depressie. Hij spreekt het publiek toe en vraagt hen of ze wat minder willen gillen en schreeuwen. Hij geeft aan dat hij het begrijpt, maar hij hierdoor geen normaal gesprek kan voeren, wat hij jammer vindt. “Door dat constante gegil komt er een barrière tussen ons, wat nergens voor nodig is”. Later geeft hij aan dat hij zijn familie en vrienden erg mist, maar dat zijn fans er gelukkig altijd voor hem zijn. Toch laat hij hiermee vooral de indruk achter dat hij toe is aan een break. Na vanavond lijkt dit geen slecht plan.

Na iets meer dan twee uur geeft Justin aan dat vanavond ‘one of the best nights of my life’ is. Of het gemeend is, maakt het merendeel van de fans niet uit. De avond wordt toepasselijk afgesloten. ‘Is It Too Late To Say Sorry?’ klinkt het vanuit de speakers terwijl een regenval op het podium voor doorweekte Bieber zorgt. Terwijl de ogen van duizenden tienermeisjes vol adoratie naar het podium staren is het voor de neutrale bezoeker een grotendeels teleurstellende show. De productie is groots, maar weegt niet op tegen de ongemotiveerde indruk welke afgegeven wordt.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

12
Justin Bieber foto Justin Bieber - 08/10 - GelreDome Justin Bieber foto Justin Bieber - 08/10 - GelreDome Justin Bieber foto Justin Bieber - 08/10 - GelreDome Justin Bieber foto Justin Bieber - 08/10 - GelreDome Justin Bieber foto Justin Bieber - 08/10 - GelreDome Justin Bieber foto Justin Bieber - 08/10 - GelreDome Justin Bieber foto Justin Bieber - 08/10 - GelreDome Justin Bieber foto Justin Bieber - 08/10 - GelreDome Justin Bieber foto Justin Bieber - 08/10 - GelreDome Justin Bieber foto Justin Bieber - 08/10 - GelreDome Justin Bieber foto Justin Bieber - 08/10 - GelreDome Justin Bieber foto Justin Bieber - 08/10 - GelreDome
 
12
 

LENE LOVICH BAND - 07/10 - NIEUWE NORLene Lovich groeide eind jaren '70 uit tot een icoon in de Punk en New Wave...

THE DUBLIN LEGENDS - 5/10 - TIVOLIVREDENBURG The Dublin Legends stonden vanavond in TivoliVredenburg. Lees hier het verslag!