VERSLAG: Dr Martens Stand For Something - 12/9 - Winston

VERSLAG: Rob van der Zwaan  

Dr Martens Stand For Something Tour - 12/9 - Winston

Drie toffe bands voor 5 euro in de Winston. Dr Martens trakteert op een flinke portie rock met The Black Cult, Turbowolf en Birth of Joy. Geen wonder dat de kaarten wegvlogen en de bands vanavond in een uitverkochte Winston staan.

De Groningse garagerockers van The Black Cult mogen aftrappen. Ze vliegen erin met rechtoe rechtaan punkrock.De gitarist heeft voor zijn avond in Amsterdam een mooi bloemetjesshirt aangetrokken en dat ziet er erg grappig uit in het zwarte rockhol dat Winston Kingdom heet. Het is behoorlijk afleidend dat Dr. Martens een batterij fotografen heeft ingehuurd om vooral de nieuwe schoenen van de bands te fotograferen. Terecht maakt de band hier zelf ook een opmerking over.

Dan Turbowolf uit Bristol. Het kwartet is ook gestoken in nieuwe schoenen ziet er met een glitteroutfit lekker cocky uit. Hun mix van rock, punk, metal en zelfs een beetje electronica gaat erin als koek. Vooral de ritmesectie zorgt vanavond dat hun sound binnenkomt als een truck (om een opgevangen gesprek op de wc's te papagaaien). Ook omdat de band een paar keer het publiek in duikt om te knuffelen en bedanken komt de sfeer er lekker in. Het zal voor Birth of Joy niet meevallen hier nog overheen te gaan.

Birth of Joy is gelukkig geen vreemde in Amsterdam. De drummer van de band studeerde aan het plaatselijke conservatorium en studeerde af met een 10. Nooit eerder vertoond! Dit leverde natuurlijk een bak publiciteit op. Niet zo gek dat ze op 20 december samen met mede psychedelische retrorockers Pauw in de grote zaal van Paradiso staan. Winston moet dus moeiteloos voor de bijl gaan. En dat gebeurt. Hun mix van Queens of the Stone Age, The Doors, Deep Purple en de vroege Black Sabbath tappen ze nadrukkelijk uit een ander vaatje dan Turbowolf en The Black Cult. Maar lekker is het! Hoewel ze moeten oppassen dat ze niet te lang in hun solo's blijven hangen, is duidelijk dat hier een drietal uitstekende muzikanten aan het werk is. Helemaal klaar voor het grotere werk.

Al met al kunnen we spreken van een hele fijne, gevarieerde rockavond. Alleen iets minder focus op de sponsor/organisator had het nog beter gemaakt. Juist door het wat subtieler aan te pakken, voorkom je overkill en mogelijke aversie. Maar goed: het is prijzenswaardig dat een bedrijf achter deze drie rockbands gaat staan.

 

SEASICK STEVE - 10/09 - EFFENAARDe toffe Seasick Steve is voor een paar concerten in Nederland. Natuurlijk...

TRIGGERFINGER - 11-09 - EFFENAAR Voordat Triggerfinger weer de studio in duikt om nieuw materiaal te maken,...