VERSLAG: Vive La Fête - 13/4 - Tivoli

VERSLAG: Kenneth Steffers  

Vive La Fête - 13/4 - Tivoli

Grote drukte voor de deur van het Utrechtse Tivoli. Vanavond zullen de tweetalige Belgen van Vive La Fête het publiek gaan vermaken. Het duo uit omgeving Gent weet sinds hun oprichting in 1997 alleen maar aan populariteit te winnen. Het gevolg hiervan is dan ook een volledig uitverkochte zaal en een zeer gevarieerd doch enthousiast publiek. Je kunt het slechter treffen op een vrijdag de dertiende.

Tot ongeveer half elf is het de beurt aan Malle Pietje And The Bimbos om het publiek met hun energieke no-nonsens punk alvast op te warmen. Of het is de nodige alcohol die op de bezoekers begint in te werken, of de aanwezige lieden zijn gewoon in opperbeste stemming. Nietszeggende tracks met dubieuze titels als 'Tienerhoer', 'Are You Punk? Or Are You Drunk?' en 'Lesbian' knallen de zaal in. Malle Pietje zelf slaat ondertussen wild op zijn drums en zijn twee -sexy geklede- bimbo's proberen hier en daar een snaar te raken op hun (bas)gitaar. Muzikaal talent is ver te zoeken bij de twee blondines, maar ze zouden dan weer niet misstaan in een erotische rolprent. Ondanks het feit dat de muzikale kwaliteit van Malle Pietje And The Bimbos op z'n zachtst gezegd nogal twijfelachtig is, werkt de muziek vanavond wel treffend in op het publiek. Laten we wel wezen: Daar doen we het voor, nietwaar?

Een half uur later dan gepland betreedt Vive La Fête de bühne, ontvangen door luid gejuich. Wanneer de band de eerste tonen inzet laat iedereen de bar voor wat het is en spoedt zich richting de dansvloer. Zangeres Els Pynno weet met haar schorre, sexy Franse stem al heupwiegend het volledige publiek mee te krijgen. Blijven staan op je opgeëiste plekje is er deze avond niet bij. Dat Vive La Fête redelijke bekendheid geniet in Nederland blijkt wel wanneer iedereen massaal meezingt tijdens 'Maquillage'. ”Maquillage - C'est camouflage - Et je n'aime pas!” Ook 'Noir Désir', 'La Vérité' en 'Hot Shot' kunnen op veel bijval vanuit het publiek rekenen. Na een hele rij hits lijkt de band genoeg te hebben van Utrecht en verlaat nogal stilletjes het podium. De dansende massa stopt en de zaalverlichting gaat weer aan. Tube fluorescent, au!

Nog geen vijf minuten later betreedt de band toch weer het podium om nog enkele nummers ten gehore te brengen. Zowel de band als de toegestroomde liefhebbers (en fans in wording) kunnen geen genoeg krijgen van de ietwat kitscherige pop met rock invloeden. Wanneer iedereen is uitgeput, inclusief de band zelf, is het dan toch echt mooi geweest. Els verlaat via het publiek de bühne en zwaait de aanwezige mannen nog even lief toe.

Vive La Fête weet haar live-reputatie wederom waar te maken. De zangeres ging vanavond eens niet (gedeeltelijk) uit de kleren, maar dat deed ook helemaal niet ter zake. Het publiek wilde dansen, krijsen, gillen en springen en dat kon vandaag allemaal in overvloed bij het optreden van Vive La Fête. 'Attaque Surprise!'

 
festival logo

AFTER FOREVER - 17/4 - TIVOLIOp 17 april stond After Forever in Tivoli voor de presentatie van hun...

festival logo

THE AUTOMATIC - 12/4 - PATRONAAT Op deze zomerse donderdagavond staan in Patronaat zowel Silence is Sexy als...