VERSLAG: Destuction - 13/10 - Baroeg

VERSLAG: Bas van Poppel  

Destruction

Maandagavonden zijn meestal geen avonden waarop de Nederlandse zalen veel publiek trekken. Toch staat het Duitse thrashinstituut Destruction gewoon in Rotterdam op de planken voor een goed gevulde Baroeg.

De laatste show van de Europese tournee wordt ingeluid door het Vlaamse Evil Invaders. Deze vier jonge kerels zetten als openingsact een ijzersterke set neer die binnen vijf minuten meer dan de helft van het publiek aan het bewegen heeft. De scherpe zang van Joe van Audenhove zweept het publiek snoeihard op. Als ee van de bands niet vermoeid is van de tour, is het Evil Invaders.

Het Finse Lost Society stond eerder dit jaar al in de Baroeg als voorprogramma van Suicidal Angels. Bij roze t shirts en caps die ze verkopen sluiten niet helemaal aan bij de oldschool thrash die de jongens maken. En hoe ze hun best ook doen, slecht is het zeker niet, ze halen geen moment het niveau van hun Belgische collega's.

'The Butcher Strikes Back', 'Nailed To The Cross' en 'Bestial Invasion' zijn slechts een paar van de vele klassiekers die Destruction in huis heeft. Met 31 jaar lang aaneenvolgend nieuwe albums en optredens trekt de band een erg divers publiek van jong tot oud, en allemaal liefhebbers van oldschool thrash, vaak met patchjack. Perfect is het optreden vanavond niet, het optreden rammelt technisch behoorlijk. Maar wat maakt het uit, thrash metal hoort te rammelen!

Verslag gemaakt op: 13 oktober 2014
 

DI-RECT - 17/10 - OOSTERPOORTVrijdagavond staat Di-rect in de Oosterpoort. Het is de eerste avond van...

FICTION PLANE - 10/10 - HEDON Vrijdagavond staat Fiction Plane in de kleine zaal van Hedon in Zwolle. Ze...