VERSLAG: Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's

VERSLAG:

Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's

De zomer wordt in de Efteling elk jaar uitbundig gevierd door op de zaterdagen van juli en augustus feest te vieren op de pleinen in het park. Dit jaar is daar echter nog een schepje bovenop gedaan; twee pleinen werden bij het feest betrokken waardoor het zeven pleinen festival nu veranderd is naar het negen pleinen festival. Bezoekers kunnen op deze dagen vanaf 18:30 tot middernacht genieten van optredens en voorstellingen verspreid door het attractiepark.

Toegevoegd zijn het Herautenplein en het Ton van de Ven plein. Op het Herautenplein kunnen bezoekers kijken naar het Sprookjesbal waaraan diverse sprookjesfiguren deelnemen en komt Klaas Vaak met zijn zandkabouters verhalen vertellen. Op het Ton van de Ven plein zijn de optredens gebaseerd op de Droomvlucht, waar trollen, faunen en elfjes dansen en zich voorstellen aan het publiek. Deze twee toevoegingen aan het pleinen festival verduidelijken de verschillende thema’s van de Efteling op deze avonden. Andere voorbeelden van activiteiten en thema’s op de pleinen zijn de cancan dansen in Franse sferen, kameel rijden in 1001 nacht, salsa in Zuid-Amerikaanse sferen, meezingen met liedjes van Carnaval en zelfs Schlager muziek in skihut thema.

Als middelpunt van het Negen Pleinen Festival staat het podium op Efteling Brink. Dit is het plein waar het hoofdpodium staat, waar vanaf 18:30 het festival officieel geopend wordt en waar vanuit de artiesten naar hun eigen pleinen vertrekken. Vervolgens wordt hier door DJ Fee en andere bandjes de voornaamste muziek gespeeld, met als hoogtepunt en afsluiting van de avonden het gastoptreden. Eerder dit jaar viel de eer toe aan onder andere Ruth Jacott, Nielson, de Vengaboys, Gers Pardoel en Wolter Kroes. Op deze laatste avond van het Negen Pleinen Festival viel het slotoptreden echter toe aan het Volendamse trio, de 3J’s.

Het grote aantal bezoekers dat al de hele dag in het park te vinden is bewijst zich onvermoeibaar wanneer zij op dit optreden nog volledig meedansen en zingen op hun bekendste nummers. Het is een mooi afsluitend optreden op de afsluitende avond van het pleinen festival, waardoor de Efteling de zomer volop heeft gevierd dit jaar.

Verslag en foto's gemaakt op: 30 augustus 2014

FOTOGRAFIE:

 foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's foto Efteling Negen Pleinen Festijn 2014: 3J's
 
 

JACQUELINE GOVAERT - 30/8 - ARTISIn juni, juli en augustus is Artis elke zaterdag open tot zonsondergang. Aan...

PAPA ROACH - 28/8 - TIVOLIVREDENBURG Papa Roach kwam weer eens een avondje rocken in Nederland. De Gelukkige...