VERSLAG: The Gathering - 22/12 - Bosuil

VERSLAG: Peter Brezinski  

The Gathering - 22/12 - Bosuil

Vanavond staat Sat2d in het voorprogramma van The Gathering. De band bestaat uit vier jonge, maar energieke pop-rockers. De twee meiden (vocals en gitaar) en twee jongens (bas en drums) proberen de Bosuil op zijn kop te zetten met hun stevige rock-pop en wat punkinvloeden. Het klinkt allemaal wel aardig, alleen de Engelse uitspraak van de nog jonge zangeres laat te wensen over. Na het (matige) applaus is het tijd voor de hoofdact.

Ook deze avond is te zien dat The Gathering een zeer gemixt publiek trekt. Van jong tot oud; iedereen is weer aanwezig en even enthousiast wanneer de band het podium op stapt. Als openingsnummer klinkt ‘Shortest Day’ van het nieuwste studioalbum Home. Een vol en bombastisch geluid klinkt door de zaal en iedereen geniet vanaf de eerste noot. Het geluid is prima in orde en ook de stem van Anneke Van Giersbergen is tiptop in orde. Wat ook niet anders te verwachten is van deze getalenteerde zangeres die al menig jaren binnen de band actief is.

De rustige lijn van Home wordt deze avond niet doorgezet. Dit in tegenstelling met eerdere optredens tijdens deze tour. Nu worden er meer oudere en vooral hardere nummers gespeeld. Zo nu en dan afgewisseld met een nieuw nummer levert dit een prachtige mix op. Nummers zoals ‘Liberty Bell’ van How To Measure A Planet en ‘Monsters’ van Souvenirs worden zeer goed ontvangen door het publiek. Een aantal sfeervolle nummers, zoals ‘Box’ en Great Ocean Road’ wordt visueel ondersteund met beelden die er helemaal bij passen.

Helaas komt ook aan dit concert een einde. Met ‘Eleanor’, ‘In Motion’ en natuurlijk het bekende ‘Strange Machines’ sluit The Gathering deze zeer geslaagde avond af.

Setlist:
Shortest Days
In Between
Liberty Bell
Probably
Spirits
Saturnine
Monsters
Alone
Noise Severe
Box
Broken Glass
Great Ocean Road
Waking Hour
Travel

Eleanor
In Motion
extra: Strange Machines

Verslag en foto's gemaakt op: 22 december 2006

FOTOGRAFIE: Joost Doensen  

SAT2D foto The Gathering - 22/12 - Bosuil SAT2D foto The Gathering - 22/12 - Bosuil The Gathering foto The Gathering - 22/12 - Bosuil The Gathering foto The Gathering - 22/12 - Bosuil The Gathering foto The Gathering - 22/12 - Bosuil The Gathering foto The Gathering - 22/12 - Bosuil The Gathering foto The Gathering - 22/12 - Bosuil The Gathering foto The Gathering - 22/12 - Bosuil
 
 

AUTUMN - 29/12 - DE NIEUWE NORAfgelopen 6 december kreeg Heerlen eindelijk zijn eigen poppodium: De Nieuwe...

THE SHEER - 22/12 - DE KADE De Nederlandse band The Sheer had je afgelopen festivalseizoen op bijna elk...