VERSLAG: Kaiser Chiefs - 12/11/06 - Melkweg

VERSLAG: Roxana König  

Kaiser Chiefs - 12/11/06 - Melkweg

De ‘Kaiser-koorts’ heeft weer flink toegeslagen. Getuigen alleen al de vele ‘Chiefette’-shirtjes, bekende deuntjes à la “Na na na na nana” en uitverkochte poptempels. Sinds de verschijning van hun debuutalbum ‘Employment’ is de populariteit van de band nog lang niet aan het afnemen. Wilde geruchten over nieuwe nummers doen al geruime tijd de ronde en amateuristische filmpjes van de Britse optredens circuleren op het internet. Afgelopen vrijdag hebben de mannen uit Leeds al een klein feestje gebouwd in de Utrechtse Tivoli. Vandaag is het het Amsterdamse publiek aan de beurt.

Zoals eigenlijk altijd bij optredens van Britse bands in onze hoofdstad, zijn er ook vandaag een aantal dronken Engelsen in een uitverkochte Melkweg aanwezig. Het oorspronkelijke voorprogramma, The Automatic, besloot om alleen met de aanstaande editie van London Calling langs te komen. Als vervanger mogen nu de Pigeon Detectives het publiek opwarmen.

Na het voorspel van deze jonge band zijn de bezoekers toe aan het echte werk. Na een intro van een stampend nineties housenummertje springen de mannen uit Leeds het podium op. Ricky Wilson en consorten trappen maar meteen af met een nieuwe song. Tijdens het gehele concert is er geen spoortje van een ingeslopen sleur, na het voor de zoveelste keer spelen van hetzelfde nummer, te bemerken. Maar dat is ook niet zo vreemd als je fans nog steeds zo enthousiast meebrullen op bijvoorbeeld een kraker als ‘Everyday I Love You Less And Less’.

Ongeveer de helft van het repertoire van vanavond is spiksplinternieuw materiaal. Opvallend is dat de diehard fans deze tracks al uit volle borst mee kunnen zingen, terwijl het toch nog even wachten is op een nieuw album. Vooral het opzwepende ‘Heat Dies Down’ wordt goed ontvangen door het publiek. Het nieuwe materiaal is eigenlijk een blauwdruk van wat we van de Kaiser Chiefs gewend zijn. Zij het van een meer volwassen en door de wol geverfde Kaiser Chiefs. Of de tweede plaat net zo gaat knallen, is natuurlijk nog even de vraag. Aan het enthousiasme van de Britse band zal het in ieder geval niet liggen. Bij het fenomenale ‘I Predict A Riot’ springt Wilson nog even met volleerde souplesse de deinende menigte in. En zo eindigt alweer een zeer geslaagde avond met onvervalste Britse popmuziek met een flinke gitaarroes. De Kaiser Chiefs kwamen, zagen en pakten het Amsterdamse publiek zonder enige moeite helemaal in. Nu is het met grote spanning wachten op het nieuwe album, dat volgend jaar in de schappen zal liggen.

Verslag en foto's gemaakt op: 12 november 2006

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

Kaiser Chiefs foto Kaiser Chiefs - 12/11/06 - Melkweg Kaiser Chiefs foto Kaiser Chiefs - 12/11/06 - Melkweg Kaiser Chiefs foto Kaiser Chiefs - 12/11/06 - Melkweg Kaiser Chiefs foto Kaiser Chiefs - 12/11/06 - Melkweg Kaiser Chiefs foto Kaiser Chiefs - 12/11/06 - Melkweg Kaiser Chiefs foto Kaiser Chiefs - 12/11/06 - Melkweg Kaiser Chiefs foto Kaiser Chiefs - 12/11/06 - Melkweg Kaiser Chiefs foto Kaiser Chiefs - 12/11/06 - Melkweg The Pigeon Detectives foto Kaiser Chiefs - 12/11/06 - Melkweg
 
 

HATEBREED - 13/11/06 - EFFENAAREindelijk staat de Effenaar in de maand november weer in het teken van metal...

BULLET FOR MY VALENTINE - 11/11/06 - MELKWEG Een hype of gewoon een goede band? Headliner Bullet For My Valentine stond in...