VERSLAG: Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg

Een hype of gewoon een goede band? Headliner Bullet For My Valentine stond in maart dit jaar voor het eerst in ons land en staat er vanavond alweer voor de vierde keer te spelen. Dat de fans blijven komen is een feit; de grote zaal van de Melkweg is al ruime tijd van te voren uitverkocht. Wellicht dat de sterke supportacts een beetje hebben geholpen. Niemand minder dan As I Lay Dying en Protest The Hero zullen vanavond deze rollen vervullen.

“What the fuck is going on everybody! We are Protest The Hero from Canada!” Dit vijftal neemt de plek in die eigenlijk bedoeld was voor Bleeding Through. Deze band heeft helaas de tour afgezegd, nadat ze een beter aanbod kregen. Hoewel de naam Protest The Hero een stuk minder groot is en geen druppel lijkt op Bleeding Through, is het een leuke vervanger. De post-hardcore band timmert al zeven jaar aan de weg en heeft vanavond de kans om zich aan het Nederlandse publiek voor te stellen. Volgens zanger Rody Walker mag dit publiek wel wat enthousiaster reageren: “You guys are having fun? You certainly don’t look like you’re having fun!” De band zelf vermaakt zich wel op het podium en neemt tussen de nummers door rustig de tijd om wat blikjes bier leeg te drinken. De gitarist speelt zelfs stukken met maar één hand om gewoon door te kunnen blijven drinken. Gelukkig heeft de vele alcohol geen invloed op de kwaliteit van de show, want die is gewoon goed!

Na een half uurtje ombouwen is het tijd voor de tweede band van de avond. Doordat alle spullen voor de headliner al op het podium staan, hebben de leden van As I Lay Dying maar weinig ruimte over. “There’s not a lot of room up here, but I guess there isn’t much in the rest of the club either.” Toch lukt het de metalcore band om voor grote chaos te zorgen in het publiek. De christelijke band is momenteel op tour na het uitbrengen van hun best-off album ‘A Long March: The First Recordings’. Het is dan ook een mengelmoesje wat vandaag op de setlist staat. Helaas gebracht zonder tweede zanger, deze is afwezig door ziekte en is vervangen door iemand die lang niet zo goed zingt als deze. Jammer, maar liever dit dan dat het niet door zou gaan.

Na twee keer knipperen met je ogen is de set alweer aan zijn eind en kondigt de band zijn laatste nummer aan – ‘Forever’. “This is your last chance to jump off this stage and crowdsurf… and I also want to see somebody jump from that boxes!” Voordat het vijftal het podium verlaat bedanken ze de andere bands van de tour en het publiek voor het kopen van een kaartje. Wellicht had de zevenjarige band met een eigen show de zaal ook vol kunnen krijgen. Dan was er waarschijnlijk ook een stuk relaxter publiek op af gekomen
Hoewel de band Bullet For My Valentine met hun achtjarige bestaan de oudste van vanavond is, hebben ze de minst lange discografie. De band uit Wales heeft namelijk slechts één album (‘The Poison’) geproduceerd. De Bullets (de officiële benaming voor de fans van de band) bestaan vandaag, wederom, uit opvallend veel jonge meiden. Nog voordat het viertal klaar is met hun eerste nummer, wordt er al eentje via het podium weggedragen; wat overigens genegeerd wordt door de bandleden.

De zesentwintigjarige zanger/gitarist Matthew Tuck wil graag het publiek bedanken voor de opkomst. “We’re making a nice rock ’n roll show tonight!” Doordat deze muziek het lang niet haalt bij de twee voorgangers is het volume extra hard gezet. Wellicht ook om het gegil van de meisjes iets minder te laten lijken...

“How many of you beautiful people have our album ‘The Poison’? If you know this song, sing it as loud back at me as you can!”, waarna de band ‘All The Things I Hate’ inzet. Met het meezingen zit het, net als bij alle andere nummers, tijdens deze klapper wel goed. Helaas gaat het publiek niet zo los als bij de voorgaande band. Wellicht de schuld van de security op het podium die alle stagedive-pogingen tegenhoudt? Het kindvriendelijke Bullet For My Valentine is uit de Melkweg gegroeid en hoort duidelijk in een grotere zaal thuis. Wellicht dat de komende uitbereiding van de Melkweg uitkomst biedt!

Verslag en foto's gemaakt op: 11 november 2006

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

As I Lay Dying foto Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg As I Lay Dying foto Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg As I Lay Dying foto Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg Bullet For My Valentine foto Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg Protest The Hero foto Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg Protest The Hero foto Bullet For My Valentine - 11/11/06 - Melkweg
 
 

KAISER CHIEFS - 12/11/06 - MELKWEGDe ‘Kaiser-koorts’ heeft weer flink toegeslagen. Getuigen alleen al de vele...

LILY ALLEN - 10/11/2006 - PARADISO De reputatie van Lily Allen snelt haar constant vooruit. Als je daarmee als...