VERSLAG: Lily Allen - 10/11/2006 - Paradiso

VERSLAG: Rob van der Zwaan  

Lily Allen - 10/11/2006 - Paradiso

De reputatie van Lily Allen snelt haar constant vooruit. Als je daarmee als eenentwintig jarige met je eerste optreden in Nederland gelijk de Paradiso uitverkoopt, dan doe je natuurlijk iets goed. Groot geworden door constant haar creaties met de wereld te delen via Myspace, blijkt ze als geen ander de regels van de massacommunicatie te snappen. Nu ze eenmaal beroemd is, is het nog makkelijker. Gewoon af en toe iets stouts zeggen over een collega-celebrity en je blijft gegarandeerd in the picture.

Je zou bijna vergeten dat Lily Allen verantwoordelijk is voor een van de lekkerste zomerplaten van 2006. De poppy mix van hiphop, reggae en een vleugje calypso op 'Alright Still' tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Voorwaarde is wel dat je je kan herkennen in (of glimlachen om) het zeer bijdehand verwoorde kleine damesleed van Lily Allen. (Ex-)vriendjes, uitgaan, familie en rivaliteit onder de vrouwen zijn daarin hoofdthema's. In alle nummers zit een cynische ondertoon en ze blijkt niet vies van een beetje zelfspot. Als ze tijdens het optreden uit de maat aan 'Absolutely Nothing' begint, dan grinnikt de hele band, maar lacht ze zelf het hardst.

Op de planken blijkt mevrouw verder goed de weg te weten. Om te beginnen heeft Lily een prima band om zich heen verzameld. Onder aanvoering van een fantastische drummer, die schijnbaar moeiteloos alle hiphop/dance ritmes uit zijn mouw schudt, bevat die naast de standaard gitaar, bas en keyboard een blazers-sectie en een klein achtergrondkoortje. De opbouw van het concert is ook prima. Er wordt afgetrapt met zomerhit 'LDN' en afgesloten met het al even lekkere 'Smile'. Als uitsmijter/toegift wordt het cabareteske 'Alfie' voorgedragen. Een nummer over het broertje van Lily, die volgens haar net als de Amsterdammers een beetje te veel van wiet houdt. Als Lily daarna al in de kleedkamer zit, laat de band door middel van een fijne jam nog even horen hoe goed ze eigenlijk zijn.

Toch wringt er iets vanavond. Lily Allen komt zo nonchalant/onverschillig over, dat het op verwendheid begint te lijken. Uitstraling heeft ze zeker, maar het baggy trainingspak dat ze vanavond draagt, ziet er een stuk minder uit dan de jurken waarmee ze meestal in de publiciteit verschijnt (en optreedt). Als ze dan ook nog eens na 'Shame for you' klaagt over verkoudheid en keelpijn, om vervolgens tijdens de rest van het korte optreden zeker vier sigaretten te roken, dan toon je niet echt respect voor je publiek.

Al met al zijn het kleine minpuntjes voor een verder lekker optreden. Hoewel ze wat verwend overkomt, bewijst ze aan het einde van het concert ('Smile' en 'Alfie') ook een echte crowdpleaser te zijn. Haar tour gaat al langs Big Day Out (groot reizend festival) in Australië. Het zal Festivalinfo/Podiuminfo niet verbazen als we Lily Allen dit festivalseizoen terug gaan zien op Rock Werchter of Pinkop.

Verslag en foto's gemaakt op: 10 november 2006

FOTOGRAFIE:

Lily Allen foto Lily Allen - 10/11/2006 - Paradiso Lily Allen foto Lily Allen - 10/11/2006 - Paradiso Lily Allen foto Lily Allen - 10/11/2006 - Paradiso Lily Allen foto Lily Allen - 10/11/2006 - Paradiso Lily Allen foto Lily Allen - 10/11/2006 - Paradiso Lily Allen foto Lily Allen - 10/11/2006 - Paradiso Lily Allen foto Lily Allen - 10/11/2006 - Paradiso Lily Allen foto Lily Allen - 10/11/2006 - Paradiso Lily Allen foto Lily Allen - 10/11/2006 - Paradiso
 
 

BULLET FOR MY VALENTINE - 11/11/06 - MELKWEGEen hype of gewoon een goede band? Headliner Bullet For My Valentine stond in...

TOOL - 9/11/2006 - AHOY Tool speelde dit jaar al twee keer eerder in Nederland; op Pinkpop en op 27...