VERSLAG: Japandroids - 18/9 - Paradiso

Podiuminfo was aanwezig bij Japandroids in Paradiso voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Japandroids

Met het nieuwe album ’Celebration Rock’ leverde Japandroids een plaat af die goed ontvangen werd door critici. Nu zijn ze voor drie shows in Nederland en bewijzen ze ook een goede live show neer te zetten.

Bands met maar twee bandleden zijn helemaal hip sinds bands als The White Stripes en meest recentelijk The Black Keys op de radio te horen zijn. Vanavond staat er een band in de kleine zaal van Paradiso die ook duidelijk toe is aan een stap hogerop. Voordat ze beginnen wijst de zanger ons erop dat ze maar een uur de tijd hebben en dat ze zoveel mogelijk nummers erdoorheen gaan rammen. Vol energie wordt er gespeeld met een drummer die probeert zijn drumstel aan flarden te slaan en een zanger waarbij de spieren en aderen op knappen staan. Tussen de nummers door spreekt de zanger vlug het publiek toe en voelt alles heel erg gehaast aan. 

Oude nummers en nieuwe nummers wisselen elkaar af met de nieuwe nummers die kunnen rekenen op een beter onthaal door het publiek. Die nummers hebben allemaal een groter meezing gehalte dan de oude nummers die daar te noisy voor zijn. 

Het echte vuurwerk bewaren de Canadezen voor het einde met nummers als ’Young Hearts Spark Fire’, ’The House That Heaven Built’ en ’For The Love of Ivy’. Het is te hopen dat we nog veel meer van ze gaan horen. Duidelijk is wel dat er nog genoeg groei aanwezig is bij de band. Live zit het ook puik in elkaar en wordt er absoluut geen bandlid meer gemist. De band staat een mooie toekomst te wachten. Het is te hopen voor de fans dat ze lekker een duo blijven en niet hetzelfde pad bewandelen als The Black Keys, daar was vanavond veel te lekker voor ondanks dat een uur te kort was.

FOTOGRAFIE: Mitch Wolters  

Japandroids foto Japandroids - 18/9 - Paradiso Japandroids foto Japandroids - 18/9 - Paradiso Japandroids foto Japandroids - 18/9 - Paradiso Japandroids foto Japandroids - 18/9 - Paradiso Japandroids foto Japandroids - 18/9 - Paradiso Japandroids foto Japandroids - 18/9 - Paradiso Japandroids foto Japandroids - 18/9 - Paradiso  foto Japandroids - 18/9 - Paradiso Japandroids foto Japandroids - 18/9 - Paradiso
 
 

WE WERE PROMISED JETPACKS - 20/9 - BITTERZOETMet Amsterdam als eerste locatie van hun korte Europese tour zijn We were...

GREG HOLDEN - 15/09 - METROPOOL Greg Holden sloot zijn Nederlandse tour af in Metropool. En dat deed hij op...