VERSLAG: Justin Nozuka - 19/7 - Bitterzoet

VERSLAG:

Justin Nozuka

Voor de derde dag op rij staat Justin Nozuka weer voor een al niet zo grote, maar zeker bomvolle Bitterzoet. De beste man heeft in zijn genre al een paar hitjes op zijn naam staan, maar brak met ‘My Heart Is Yours’ dan eindelijk echt door bij het grotere publiek.

De sfeer is zeer goed in Bitterzoet vanavond en mensen staan tijdens het voorprogramma –verzorgd door een zuiver zingende singer/songwriter genaamd Daniel Versteegh – dan ook gezellig te praten en te dansen waar dat kan. Dan wordt het opeens stil, dimmen de lichten en klimt Nozuka met zijn band het podium op. Het publiek – veelal bestaand uit hoogblonde vrouwen van 24 jaar of ouder – begint te joelen en Nozuka trapt af met het nummer ‘Carried You’ dat afkomstig is van zijn laatste album genaamd ‘You I Wind Land And Sea’.

Opmerkelijk is dat Nozuka amper praat. Op een paar ‘dank je wel’s’ en een happy birthday voor een fan na is er amper tot geen conversatie. Ook is niet al het publiek even op de hoogte van de liedjes. Het mag echter de pret niet drukken en als ergens in het midden van ‘Mr. Therapy Man’ Bob Marley’s ‘Sun is Shining’ wordt ingezet zet dat meteen ook de stempel op de rest van de avond. Na ‘You I Wind Land And Sea’ krijgt de hele band een biertje van het publiek en wordt er geproost op het leven. Daarna kabbelt de set nog een beetje door. Het is duidelijk een luisterconcert maar niemand schijnt zich daar aan te ergeren. Met een paar uitschieters zoals ‘After Tonight’, die door het hele publiek luidkeels wordt meegezongen, ‘Golden Train’ en ‘My Heart is Yours’ blijft het een beetje rustig. Nadat Nozuka heeft afgesloten met ‘Woman Put Your Weapon Down’ blijft het nog wat rumoerig. Dit wordt gerechtvaardigd met een toegift, waarbij er een jongen op het podium komt die samen met Justin het nummer ‘Oh Momma’ zingt, hierbij begeleidt Nozuka hen op de akoestische gitaar.

Al met al een concert waar het woord ‘schattig’ de boventoon voert en waarbij de beste man het publiek waar voor zijn geld geeft door een dikke anderhalf uur te vullen met zijn liedjes. Na deze beleving kan er met recht worden gezegd: ‘Proost, Justin. Op het leven!’

 

TOUCHÉ AMORÉ - 24/7 - KAFEE ALOYSEen avond met de Amerikaanse bands Touché Amoré en La Dispute, het Noorse...

BLONDIE - 14/7 - PARADISO Vrijdag 14 juli keerde Blondie terug naar Nederland voor een geweldig concert...