VERSLAG: Children Of Bodom - 30/3 - 013

VERSLAG:

Children Of Bodom, Ensiferum en Machinae Supremacy

Vroeg op de avond – om half 8 – trapt het Zweedse Machinae Supremacy een lange metal avond in de Tilburgse 013 af. De zaal is nauwelijks voor de helft gevuld. De zweedse metalband speelt haar muziek op een wat later tempo de bands waarmee ze op tournee zijn en de zanger maakt geen overtuigende indruk. Bij vlagen laat hij merken dat hij kan zingen maar het plezier spat er niet van af. Het matte geluid dat er bij klinkt zorg voor een weinig overtuigend optreden.

Het Finse Ensiferum, aangevoerd door Petri Lindroos, staat voor de derde maal in Tilburg. De band is jaarlijks ergens in Nederland te zien voor een optreden en stellen zelden teleur. Het geluid staat vrij zacht maar dat wat de band laat horen klinkt sterk. Dat de halfnaakte heren wat ouder worden is ze helaas aan te zien, het ziet er niet meer zo jong en gespierd uit als enkele jaren terug. Niettemin krijgt de band het voorste deel van de zaal aan het bewegen met nummers als ’Into The Battle’, ’Lai Lai Hei’ en als afsluiter de kraker ’Iron’. Een betere opwarmer voor Children of Bodom is niet te vinden, want de muziek sluit er perfect op aan.

Voor aanvang van het concert waar zo’n 1600 man naar de Tilburgse 013 zijn afgereisd wacht een medewerker van 013 de vervelende taak het publiek te informeren dat er van de band niet met bier gegooid mag worden naar het podium. Met de dure apparatuur op het podium is ze dat niet kwalijk te nemen. Na wat boe-geroep blijft het vanavond wel netjes bij één leeg bekertje dat richting het podium vliegt.

Dat Children of Bodom het hele podium heeft afgeladen met alleen eigen materiaal is te horen, het geluid klinkt prima en al het werk is goed te volgen vanuit de zaal. De band maakt weinig contact met de zaal buiten een “Fuck yeah! “ en een “Thank you very fucking much Tilburg!” en richt zich vooral op spelen. Met een speeltijd van nog geen anderhalf uur is dit misschien maar goed ook.

De setlist bestaat vanavond uit slechts een paar nieuwe nummers en veel ouder werk. Nummers als ’Children of Bodom’, ’Follow The Reaper’ en Hatecrew Deathroll worden op professionele wijze afgevuurd op het publiek. De Finse metal band straalt met 18 jaar ervaring veel professionaliteit uit en wint het publiek met speels gemak voor zich.

Verslag en foto's gemaakt op: 30 maart 2011

FOTOGRAFIE: Bart Notermans  

Ensiferum foto Children Of Bodom - 30/3 - 013 Ensiferum foto Children Of Bodom - 30/3 - 013 Ensiferum foto Children Of Bodom - 30/3 - 013 Bodom After Midnight foto Children Of Bodom - 30/3 - 013 Bodom After Midnight foto Children Of Bodom - 30/3 - 013 Bodom After Midnight foto Children Of Bodom - 30/3 - 013 Bodom After Midnight foto Children Of Bodom - 30/3 - 013 Bodom After Midnight foto Children Of Bodom - 30/3 - 013 Bodom After Midnight foto Children Of Bodom - 30/3 - 013 Bodom After Midnight foto Children Of Bodom - 30/3 - 013
 
 

DEVIN TOWNSEND PROJECT - 29/3 - 013De Canadese metal professor Devin Townsend was terug in Nederland voor drie...

MISS MONTREAL - 26/3 - W2 Miss montreal trad samen met voorprogamma Yasmin op in in de W2 in Den Bosch....