Children of Bodom

 • Children of Bodom
  Graspop Metal Meeting 2012
  © Tim van Veen
 • Children of Bodom
  Children Of Bodom - 30/3 - 013
Uit: Espoo - Finland    Genre(s): Metal - death metal

Children of Bodom is opgericht in 1993. Voor Spinefarm Records duurde het niet lang om uit te vinden wat ze in huis hebben toen de band "Deadnight Warrior" presenteerde.
In 1997 komt het album "Something Wild" uit en de band is hiermee een zeer bekende band in de metal scene. Snel genoeg vloog de band heel Europa door en komt "Hatebreeder" uit. Na het uitkomen van de single "Downfall" doet de band een geweldig succesvolle mini-tour door Japan.
Na het opnemen van "Follow the Reaper" in Peter Tagtgren's Abuss studio, besloot de band om terug te vallen in de lovende armen van een COBHC beheerder, Anssi Kippo en de Astia Studio. De band heeft het songwriten tot een nieuw niveau van agresiviteit en heftigheid gebracht en ook de manier waarop de songs zijn voorgedragen heeft alles wat ze gedaan hebben tot stof gemaakt. Alexi Laiho maakt van de songteksten hatende regels, de gitaarsolo's zijn vlijmscherp terwijl de maat klinkt alsof de wereld vergaat. Als finishing touch zijn er de keyboards van Janne Warman, om er zeker van te zijn dat de weg van vernietiging compleet is.
Na dit album komt "Hate Crew Deathroll" in 2003 uit. "Are You Dead Yet?" volgt in 2005. De reacties hierop varieerden, maar het album is commercieel succesvol. Twee jaar later staan ze op dezelfde podia als Ozzy Osbourne en Megadeth. In 2008 komt "Blooddrunk" uit en de band gaat op wereldtour. Na deze tour duiken de jongens meteen de studio voor "Relentless Reckless Forever". Wanneer het album uitkomt volgt er direct een wereldtour met supports als Ensiferum en Amon Amarth. Dit album wordt in totaal meer dan 100.000 keer verkocht.
De line-up bestaat uit Alexi Laiho (zang, gitaar), Jaska Raatikainen (drums), Henkka Seppala (basgitaar, achtergrond zang), Janne Wirman (keyboard, synthesizers) en Roope Latvala (gitaar, achtergrond zang).

Vanaf 2020 zal de band onder de naam Bodom After Midnight door het leven gaan.

OUDE OPTREDENS VAN Children of Bodom

 • 02 - 04   jul
 • 12 - 15   aug
 • 20 - 23   jun
 • 13 - 16   jun
 • 01 - 02   jun
 • 10 - 11   aug
 • 02 - 04   aug
 • 22 - 24   jun
 • 16 - 19   aug
 • 13 - 14   aug
Beijk alle oude (70) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Children of Bodom

Wij hebben geen informatie over komende shows van Children of Bodom. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Children of Bodom

Beijk alle oude (70) oude optredens

FOTO'S VAN Children of Bodom

Foto Children of Bodom te Rock Hard 2009 Foto Children of Bodom te Graspop Metal Meeting 2012 Foto Children of Bodom te Graspop Metal Meeting 2012 Foto Children of Bodom te Earthshaker Fest Foto Children of Bodom te Slipknot - 20/11 - Heineken Music Hall Foto Children of Bodom te Wacken Open Air 2006
 
Bekijk alle 47 foto's van Children of Bodom

Children of Bodom NIEUWS

Al het Children of Bodom nieuws

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: