VERSLAG: Alain Clark - 4/11 - Hedon

VERSLAG: Marleen de Roo  

Alain Clark - 4/11 - Hedon

Maradona was een geweldige voetballer. Als hij alleen op het veld stond kon hij uren de bal hooghouden. Maar tijdens de wedstrijd had zelfs Maradona teamgenoten nodig die hem de bal aanspeelden. Alain Clark is een topspeler, tijdens de Colorblind Clubtour heeft hij een succesvol team van bandleden meegenomen om hem te helpen en te versterken.

Het concert van Alain Clarkin het Zwolse Hedon was binnen rap tempo uitverkocht. De zaal is al behoorlijk vol als Soulclapde leukste en soulvolste klassiekers draait. Als Alain Clark het podium betreedt, maakt hij meteen een opmerking over de kleine en volle zaal. Maar met trompettisten, drummers, zangers, gitaristen, toetsenist, bassist en saxofonist staat het podium bijna net zo volgepakt als de zaal.

Met het nummer ‘Wonderful Day’ laat Alain Clark zien waarom hij voor een uitverkochte zaal staat. Met zijn ijzersterke stem en charisma tovert hij een lach op het gezicht van de bezoekers. Zijn grootse band maakt het nummer extra swingend en vooral de trompettisten doen meteen van zich horen. Ook de gitarist laat vrij snel zien waarom hij op het podium staat. Hij laat een solo ten gehore brengen die zeker 1,5 minuut duurt. Zijn geweldige spel levert hem een lang applaus op van het publiek.

De Edison winnaar kan ook prima zonder zijn team presteren. Tijdens ‘Fell in Love’ maakt zijn soulvolle stem plaats voor een gebroken, hese versie. Zijn gitaar bespeelt hij met alle gemak. Iets meer moeite heeft Alain bij het begin van ‘Love is Everywhere’, als hij de grote van de zaal benadrukt. Voordeel is volgens hem dat hij iedereen aan kan kijken, maar nadeel is dat hij zich bewust is van het publiek. Het is tijd voor zijn mondharmonica solo en hij is bang dat hij het verpest. Gelukkig gaan zijn solo vlekkeloos en weet hij met gepaste bescheidenheid het gejuich in ontvangst te nemen.

Alain Clark heeft ook geboft met een drietal leuke chtergrondzangers. Vooral de stem van zangeres Roza Lozica klinkt overal bovenuit. Ze krijgt van Alain de tijd om in de spotlights te staan als ze het duet ‘Too Soon To End’ met hem zingt. Alain is duidelijk zeer tevreden met zijn bandleden, want iedereen krijgt voldoende tijd om te laten zien wat ze kunnen. Ze versterken zijn talent met veel swing en plezier en dat maakt een avondje Alain Clark nog net iets leuker.

 

VOLBEAT - 10/11 - HEINEKEN MUSIC HALLHet ging hard met Volbeat, klein begonnen en elk jaar werd de zaal weer een...

ALTER BRIDGE - 8/11 - HEINEKEN MUSIC HALL Met hun laatste album AB III gaat Alter Bridge opnieuw de wereld rond....