RECENSIE: Glass Vaults - The New Happy

Glass Vaults
recensie cijfer 2017-07-07 De in 2010 ontstane band Glass Vaults maakt dreamy psychedelische popmuziek. Hoewel hun eerste twee EP’s wat langzamere nummers bevatten, zijn ze nu terug met het vrolijke, uptempo album The New Happy. Het album is in slechts drie dagen opgenomen en is een mooie opvolger op debuutalbum Sojourn. Laat die zomer maar komen!

‘Mindreader’ ligt al direct lekker in het gehoor. De openingstrack is opgewekt, wat komt door de melodische synths. De meerstemmigheid bij bepaalde woorden versterkt deze sfeer nog extra. Het nummer is catchy en de toevoeging van trommels en de tonen van de keyboard maakt het een feest om naar te luisteren. ‘Ms Woolley’ gaat verder in deze vrolijke sfeer, maar door de lagere synths heeft het iets weg van een track die je in de club kan draaien. De duidelijke beat draagt hier ook mooi aan bij. Het bijna fluisterend en hees zingen, maakt het een breekbaar lied. Simpel, maar toch weer hartstikke pakkend. Evenals ‘Brooklyn’ zijn dit perfecte nummers voor een relaxte, zomerse sfeer.

Toch komt de rust ook even om de hoek kijken. ‘Sojourn’ is ontspannend, mede door de tonen van druppelend water. De zang heeft wat echo en er worden lange uithalen en zinnen gezongen. De opbouw is mooi in elkaar gezet, want door de uitspatting halverwege kan je helemaal opgaan in het dromerige nummer. Ook ‘Bleached Blonde’ is goed doordacht. De bassdrum is leidend in heel het nummer en het refrein krijgt door de fraaie synths een Oosters tintje. Hopend op het eindigen van het album met een knal, is ‘Halaah Ha!’ daarentegen erg kalm. De zwoele tekst en de beperkte instrumenten op de achtergrond zetten een beheerste track neer. En wat zou de titel betekenen?

Glass Vaults zet met het nieuwe album een heerlijk, zomers sfeertje neer. The New Happy is een vrolijk, catchy en elektronisch album. De band uit Nieuw-Zeeland zet een prima stukje werk weg en verduidelijkt hun visie ook goed. Het is een band met een eigen karakter en dit zal zich in de toekomst hopelijk nog verder uiten.
Recensent:Nadine Visser Artiest:Glass Vaults Label:Melodic
Cover Wavves - You're Welcome

Wavves - You're WelcomeOpeens stonden ze in 2013 in de spotlight, Nathan Williams en Stephen Pope...

Cover Nightlands - I Can Feel The Night Around Me

Nightlands - I Can Feel The Night Around Me Met een titel als I Can Feel The Night Around Me en een albumcover waarop...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT