RECENSIE: De Tigers fan Greonterp - Tigers Fan Greonterp

Tigers
recensie cijfer 2017-05-23 De lente begon uitzonderlijk vroeg dit jaar. Op elf januari om precies te zijn tijdens het Eurosonic/Noorderslag Festival in Groningen waar de Friese Lente werd gepresenteerd. Enkele talentvolle acts kregen daar de kans om te laten zien dat er heel veel mooie dingen in die prachtige provincie gebeuren. Naast de atmosferische liedjes van Fonkelende Vertraging, zwoele beats van FUNC en de surrealistische electro-pop van O, Kutjes viel daar ook te genieten van de poëtische en melodische gitaarpop van Tigers Fan Greonterp.

Vorige maand vond de cd-presintaasje plaats in de Friesche Club te Ljouwert, Leeuwarden dus, de thuishaven van Elmar Kuiper. Kuiper blijkt van vele markten thuis. Zo schildert hij en timmert hij behoorlijk aan de weg met zijn dichtbundels waarvan zijn ‘Ruimtedier’ onlangs nog werd genomineerd voor een prestigieuze poëzieprijs. Daarnaast stopt Kuiper veel tijd in het maken van muziek met zijn vijfmans-band waarmee hij het gelijknamige album heeft opgenomen. Alle acht ferskes zijn in het Fries opgenomen voor dit album dat dus gjin titel hat meikrigen maar waarvan hier een resinsje te lezen is.

Het gaat van stevige en toegankelijke stadionrock in ‘Ekstreem’ waarin Kuiper dolgraag extreem zou willen genieten door te hosseyn ‘e moshpit naar spannend en ingetogen in ‘Fertriet’ maar hij gaat tekstueel pas echt extreem in het psychopathische ‘Grut Lankum’ waarvoor hij de inspiratie haalde uit ervaringen in de psychiatrie. Met de produksje en miks is overigens helemaal niets mis. De Tigers zoeken graag het experiment op met donker toetsenwerk en onheilspellende gitaarklanken die zo uit de tachtiger jaren afkomstig lijken maar die je niet zo gemakkelijk in yn hokje pleats.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:De Tigers fan Greonterp Label:Marista
Cover Art Of Anarchy - The Madness

Art Of Anarchy - The MadnessIneens was daar Art Of Anarachy een supergroep uit de Verenigde staten, in...

Cover The Silent Wedding - Enigma Eternal

The Silent Wedding - Enigma Eternal Ruim twee jaar geleden maakte ondergetekende in de Boerderij in Zoetermeer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT