RECENSIE: Miraculous Mule - Two Tonne Testimony

Mule
recensie cijfer 2017-05-24 Het powertrio Miraculous Mule uit Londen levert na drie jaar weer een nieuw album af, ditmaal getiteld Two Tonne Testimony. Zoals het de heren betaamt, staat de plaat wederom ramvol met bluesy rock, gesterkt door talloze genre-invloeden en onverwachtse elementen.

Albumopener 'Holy Fever' start met een ronkende, rollende basriff, waarna snel smerige gitaren en ouderwets klinkende drums invallen. Wat je van een nummer van Miraculous Mule kan verwachten, weet je pas nadat een track is afgelopen. De muziek is over het algemeen donkergetint, maar dankzij invloeden uit bijvoorbeeld country, funk, gospel en zelfs hillbilly weten de drie heren keer op keer een verrassend eindresultaat neer te zetten.

Zo wordt de stuwende opener plots afgewisseld door een vervolgtrack die barst van de funky groove. De donkere atmosfeer blijft onveranderd, maar het fundament van een nummer is totaal gewijzigd. Zo blijft de plaat op en neer deinen binnen het overkoepelende 'zompige' geluid: de derde track, 'Sound Of The Summer' heeft een catchy popgehalte en track vier is weer een ouderwetse grungy rocker. De plaat sluit af met de psychedelische hillbily-gospeltrack 'Blues Uzi (Reprisal)' ... inderdaad, de combinatie bestaat!

Two Tonne Testimony is kort, strak, compact, explosief en weet constant te verrassen. Het is lastig om een oordeel te geven over een album dat zo vol staat van verschillende genre-elementen. Het is een plaat die je ongetwijfeld ooit moet horen om te begrijpen wat Miraculous Mule zo bijzonder maakt.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Miraculous Mule Label:Bronzerat Records
Cover Briqueville - Briqueville II

Briqueville - Briqueville II Briqueville maakt het de recensent niet makkelijk. De opdracht is een...

Cover The Pigeon Detectives - Broken Glances

The Pigeon Detectives - Broken Glances The Pigeon Detectives debuteerden in 2007, te midden van een ware hausse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT