RECENSIE: Jessica Sligter - A Sense Of Growth

Sligter
recensie cijfer 2017-02-11 Jessica Sligter is de naam van de Nederlandse/Noorse zangeres die met A Sense Of Growth alweer haar derde soloalbum uit brengt. Een makkelijke plaat is het niet, de schoonheid zit hem in de subtiliteiten en dit zal de gemiddelde luisteraar de eerste keer al snel afschrikken. Naderhand nog een keer terugkeren wordt echter beloond met 33 minuten kunst en nummers die vernuftig gerangschikt een opbouw opleveren, slechts even onderbroken door de titeltrack, waar je u tegen zegt.

Het eerste nummer is ‘Surrounds, Surrounds Me’ is een goede introductie van het album. Het zorgt ervoor dat de luisteraar went aan de synthesizers en piano die de zes volgende nummers ook zo typeren. Tevens laat Sligter al gelijk horen wat ze in haar mars heeft wat vocalen betreft, een ronde, volle stem die naadloos aansluit bij de muziek. Het is verleidelijk te zeggen dat ‘Surrounds, Surrounds Me’ het beste nummer van de plaat is, omdat het toch wel het eenvoudigst luistert, en dat zeggen we dan ook.

Op de rest van het album zoekt Sligter meer het avontuur en het experimentele op, het tempo gaat over het algemeen genomen naar beneden en er wordt een bijzondere sfeer gecreëerd die de nummers een wat mysterieuze klank geven. Voor de kenners van Scandinavische literatuur zit er nog een leuk feitje achter dit album, namelijk dat het een-na-laatste nummer ‘Mercilessly Clear’ gebaseerd is op 'Aniara' een gedicht van Harry Martinson.

Al met al is dit een bijzonder album, waarop Jessica Sligter laat horen dat ze er niet voor terugdeinst om het experiment op te zoeken. De luisteraar wordt geprikkeld en gevraagd moeite te doen de muziek te begrijpen. Kwalitatief gezien valt er dan ook niet veel op aan te merken, de muziek is weldoordacht en de zang van Sligter is absoluut fantastisch, maar als je op zoek bent naar een fijn plaatje voor de zondagmiddag moet je A Sense Of Growth misschien toch nog even links laten liggen.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Jessica Sligter Label:Pias
Cover The Naked Sweat Drips - Psycho Sister

The Naked Sweat Drips - Psycho SisterDe bandnaam The Naked Sweat Drips klinkt als een Engels, vuig bandje. Niks...

Cover Blunt - Ever.Est

Blunt - Ever Est Het Belgische Blunt viert met de komst van Ever.Est haar vijftiende...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT