RECENSIE: Reckless Kelly - Sunset Motel

Reckless Kelly
recensie cijfer 2016-12-14 De Amerikaanse band Reckless Kelly heeft zich vernoemd naar een vrij roekeloze Australische boswachter uit de negentiende eeuw. Ned Kelly werd dan ook slechts vijfentwintig jaar. Een leeftijd waar de muzikale hommage inmiddels hard naar op weg is. Reckless Kelly werd namelijk twintig geleden opgericht in de noordelijke staat Idaho, maar vertrok al snel richting Austin vanwege hun liefde voor countrymuziek. Inmiddels spelen ze al hun hele carrière in de eredivisie van de Texaanse countryrock, zonder ook maar één echte charts-uitschieter te hebben. De acht studioalbums tot dusver kenden bescheiden successen. Nummer negen, Sunset Motel, is geen ultieme of vernieuwende poging om dat succes te forceren. Integendeel, Reckless Kelly doet al twintig jaar waar het zich comfortabel bij voelt.

En laten we eerlijk zijn. De recht-toe-recht-aan countryrock leent zich ook allerminst voor muzikale experimenten. ‘How Can You Love Him (You Don’t Even Like Him)’ zet direct de juiste en verwachte toon. Een melodieuze song met dat typische country stemgeluid van zanger Willy Braun. In ‘Radio’ proeven we wat wrange gevoelens van de band over het net niet doorbreken. ”You gotta get on the radio. You want the money and the fame and a sold out show.” De Amerikaanse droom voor muzikanten is immers pas geslaagd bij het keiharde succes. Het stevige karakter dat een nummer als ‘Radio’ heeft, wordt afgewisseld met berusting, zoals het titelnummer laat horen. Mooi georkestreerd, en steeds weer leunend op een uitstekende melodie, het handelsmerk van de betere countryrockband.

Een belangrijke drempel dient echter wel overwonnen te worden als luisteraar, die van de uitgemolken zoetsappigheid. De liefde was, is en zal altijd de belangrijkste vijver blijven voor Reckless Kelly om uit te vissen. Gelukkig opereert de band in een muzikale competitie waar het eerst en vooral draait om simpelweg een goed liedje, met bekwame muzikanten en een catchy melodie. En nummers als ‘The Champ’ en ‘Volcano’ laten horen dat Reckless Kelly over deze vaardigheden meer dan gemiddeld beschikt. De liefhebber van de betere countryrock kan Sunset Motel dan ook blind aan zijn of haar collectie toevoegen.
Recensent:Doron Ketelaars Artiest:Reckless Kelly Label:Red Essential
7Weeks

7 Weeks - A Farewell To DawnHet stonerrockduo 7Weeks heeft al haar gehele carrière moeite met het...

Cover Elvis Presley - The Wonder Of You

Elvis Presley - The Wonder Of You & If I Can Dream Vorig jaar verscheen If I Can Dream , een samenwerking tussen het befaamde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT