RECENSIE: 7 Weeks - A Farewell To Dawn

7weeks
recensie cijfer 2017-02-01 Het stonerrockduo 7Weeks heeft al haar gehele carrière moeite met het behalen van echte kwaliteit. Dit bleek bijvoorbeeld uit Carnivora, hun voorlaatste release: een plaat met bijzonder weinig diversiteit en een tergend simplistische stijl. Met hun vierde album, A Farewell To Dawn, zet 7Weeks voor het eerst een echte stap in de goede richting, en laat eindelijk zien dat ze de juiste experimentele moed en muzikale creativiteit in huis heeft om een meer dan interessant album te leveren.

A Farewell To Dawn wijkt zonder enige twijfel af van haar voorgangers. De absolute, ongemengde stonerrock van 7Weeks’ eerdere oeuvre maakt hier en daar plaats voor invloeden vanuit de alternatieve rock en de progressieve metal. De band waagt zich zowel aan langgerekte climactische gitaarprogressies als aan riffjes die verwant aan de Red Hot Chili Peppers lijken. Catchy melodielijnen verdrinken nog nét niet in de waas van distortion, en de uitstekend uitgevoerde grunge-vocalen van Julien Bernard maken het geheel tot een nog ruiger en onstuimiger feest.

Maar hoe je het ook wendt of keert, 7Weeks blijft geworteld in de stonerrock en dit zal de luisteraar van A Farewell To Dawn geenszins ontgaan. ‘The Ghost Beside Me’ is een stukje meeslepende shoegaze-metal met hypnotiserende kwaliteiten, en ook een nummer als ‘Broken Voices’ dient hetzelfde doel. Voor een tweekoppige bezetting produceert 7Weeks een zeer imposant geluid, al blijft het natuurlijk de vraag tot in hoeverre dit live te evenaren valt. A Farewell To Dawn is misschien wel de eerste plaat die daadwerkelijk iets goeds belooft voor de toekomst van 7Weeks, en zal voor een aanzienlijk deel van de metalfans het luisteren meer dan waard zijn.
Recensent:Marijn Smid Artiest:7 Weeks Label:Hard Life Promotion
Cover Any Vegetable - Veg Out!

Any Vegetable - Veg Out!Geef hier maar eens een label aan. Want wat voor muziek maakt het Nederlandse...

Cover Reckless Kelly - Sunset Motel

Reckless Kelly - Sunset Motel De Amerikaanse band Reckless Kelly heeft zich vernoemd naar een vrij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT