RECENSIE: Coparck - The 3rd Album, A Work of Fiction?

Coparck - The Third Album
recensie cijfer 2007-03-12 De krantenkoppen van vandaag brengen bijzonder nieuws, want Coparck heeft een nieuw album in de winkelrekken gegooid. Niet zomaar de zoveelste nieuwe plaat, want The 3rd Album is een bijzondere compilatie vol prachtige klanken, betoverende beelden en overtuigende sciencefiction geworden.

Het derde Coparck-project is meer dan een plaat met twaalf nummers geworden. Voor hun muzikale queeste doken ze samen met ‘Kane’-producer Reyn de studio in en zochten Odilo en consorten twaalf artistiekelingen om hun artwork een eigen smoelwerk te geven. Het eindproduct is verworden tot een totaalplaatje waar grenzen tussen muziek, woord en beeld vervagen.

De twaalf Coparck-songs vertellen daardoor ieder een eigen verhaal, dat verweven is in een fictieve en soms wat obscuur aandoende sfeer. Betoverende popsprookjes dus die nergens te zoet aandoen, maar je juist meevoeren op een escapistische droomvlucht. Coparck doet waar Coparck goed in is en dat is zijn eigen sound de ruimte geven. Hierdoor ondergaat de muziek een volwaardige ontwikkeling waarbij de luisteraar een bijzonder staaltje melodieuze en eclectische indie-pop voorgeschoteld krijgt. Een nummer als ‘Funny, Dark, Iconoclastic’ doet authentiek aan, waar het opmerkelijke ‘God Dress America’ je die afwisseling met een rauw rockrandje geeft. Vooral het gebruik en gedestilleerd toepassen van de juiste dosering muziekinstrumenten en attributen is een kunst op zich.

De songs zijn daarom heel toegankelijk geworden en dat is precies het grote talent wat in Coparck herbergt. Het is namelijk een gave om songs toegankelijk te maken zonder dat het de kant opgaat van saaie en inspiratieloze popsongs voor de grote massa. Coparck mag gerust ‘s Neerlands trots genoemd worden…

Een teken aan de wand dat er in de Nederlandse popmuziek betoverend talent bestaat. Deze band is groter dan tabloidformaat en The 3rd Album mag met recht een geslaagd sf-meesterwerk genoemd worden.
Recensent:Roxana König Artiest:Coparck Label:V2 Records
Fall Out Boy – Infinity On High

Fall Out Boy - Infinity on HighIn thuisland Amerika zijn de heren van Fall Out Boy al een gevestigde naam....

Cold War Kids- Robbers & Cowards

Cold War Kids - Robbers & Cowards Het eind vorig jaar verschenen album Robbers & Cowards van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT