RECENSIE: Cold War Kids - Robbers & Cowards

Cold War Kids- Robbers & Cowards
recensie cijfer 2007-02-26 Het eind vorig jaar verschenen album Robbers & Cowards van de Amerikaanse band Cold War Kids is nu ook officieel in Nederland uitgebracht. De band maakt indie-rock met nogal veel blues en soul invloeden en een vrij kaal en hoekig geluid. De muziek is aan de ene kant rootsy, maar klinkt aan de andere kant ook heel modern. De eerste twee singles ‘We Used To Vacation’ en ‘Hang Me Up To Dry’ geven een goed beeld van het geluid van de band.

Het album opent sterk met de twee hierboven genoemde singles, maar daarna zakt het niveau een beetje in. Nummers als ‘Tell Me In The Morning’, ‘Passing The Heat’ en ‘Hospital Beds’ zijn wel leuk maar niet zo goed als ‘We Used To Vacation’ en ‘Hang Me Up To Dry’. Ook wordt het geheel na een tijdje toch wat eenvormig. Het nummer ‘Saint John’ is wel erg sterk. Na een intro dat me heel erg bekend voor komt volgt een nummer dat eigenlijk uit twee in elkaar geschoven liedjes lijkt te bestaan, wat nogal weirde maar erg leuke tempowisselingen oplevert.

Naast veel mid-tempo nummers staan er ook een paar rustige nummers op Robbers & Cowards. Deze zijn eigenlijk allemaal ronduit saai, met uitzondering van de hidden track die na een paar minuten stilte opeens uit je speakers schalt.

Al met al is Robbers & Cowards geen droomdebuut. Slecht is het album echter zeker niet. Het laat een aantal zeer goede nummers horen en als de Cold War Kids nog wat groeien zou het best een heel goede band kunnen worden.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Cold War Kids Label:V2 Records
Coparck - The Third Album

Coparck - The 3rd Album, A Work of Fiction?De krantenkoppen van vandaag brengen bijzonder nieuws, want Coparck heeft...

Little Man Tate - About What You Know

Little Man Tate - About What You Know 'Man I hate your band….!' Ja, daar is ie dan eindelijk. Little Man Tate 's...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT